Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανικό δημοσίευμα : Ο Ράμα διαμεσολαβητής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

Αλβανικό δημοσίευμα : Ο Ράμα διαμεσολαβητής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, μεταδίδει τηλεοπτικό κανάλι της Αλβανίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι top-channel.tv της Αλβανίας.

Να παραδώσει μήνυμα

Ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός, που επικαλείται αξιόπιστη πηγή από την ελληνική κυβέρνηση, μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα επρόκειτο, κατά την επίσκεψή του χθες στην Αθήνα, να παραδώσει μήνυμα από την Τουρκία στην Ελλάδα, και απομένει στον έλληνα οικοδεσπότη του, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί τον διαμεσολαβητικό ρόλο του αλβανού πρωθυπουργού.

Η υποδοχή του Ράμα στην Αγκυρα ήταν πομπώδης και ο Ερντογάν σπάνια προσφεύγει σε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES, το οποίο αναμετέδωσε τις πληροφορίες του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ανάρτηση του Εντι Ράμα στο Twitter

Η επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού στην Τουρκία εξέπεμψε επίσης τα μηνύματά της, δηλαδή ότι ο Ράμα πρέπει να συμφωνήσει – και ο ίδιος – αν αποδέχεται τον ρόλο του διαμεσολαβητή σε πιθανή συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Πολύ αξιόπιστη πηγή»

Αναφέρεται επίσης ότι, σύμφωνα με «πολύ αξιόπιστη πηγή από την ελληνική κυβέρνηση», οι πληροφορίες που παρέχονται είναι απολύτως ακριβείς.

Οπως επισημαίνει το BGNES, στις 6 και 7 Ιανουαρίου, ο Εντι Ράμα επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας.

Κατά την επίσκεψη, υπογράφηκαν πέντε συμφωνίες, μία από τις οποίες αφορούσε στη σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν και ο Ράμα τόνισαν ότι η Τουρκία και η Αλβανία ανοίγουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους.

Σήμερα (σ.σ.: χθες), ο Εντι Ράμα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας προγραμματίζεται γεύμα εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να δούμε τις εξελίξεις…

Οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν για περαιτέρω συντονισμό στην κοινή καταπολέμηση της COVID-19, τη σταθεροποίηση των στρατηγικών σχέσεων, την περιφερειακή συνεργασία και την ευρωπαϊκή συνεργασία και ενσωμάτωση, καταλήγει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το top-channel.tv αναφέρθηκε και στα χθεσινά ρεπορτάζ του, για την επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, στις πληροφορίες του που «είχε μεταδώσει πριν μερικές εβδομάδες για τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Εντι Ράμα», προσθέτοντας ότι «μένει να δούμε τις εξελίξεις».

Η ανάρτηση Ράμα

Ο Εντι Ράμα σε ανάρτησή του χθες Παρασκευή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αναφέρει για την επίσκεψή του στην Ελλάδα ότι συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την κατάσταση με την Covid-19, τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και περιφερειακά θέματα.

Ο Ράμα εκφράζει τις ευχαριστίες του για την έξοχη φιλοξενία στο σπίτι του έλληνα πρωθυπουργού «όπου κάναμε έναν απολογισμό της κατάστασης με την Covid, τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας και των περιφερειακών θεμάτων!»

«Πλήρης βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της στρατηγικής σχέσης από κοινού» καταλήγει στην ανάρτησή του ο αλβανός πρωθυπουργός.

Πηγή: top-channel.tv, BGNES, echedoros-a.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024