Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Η ανησυχία για το τρίτο κύμα, η πρωτοβάθμια υγεία και το εμβόλιο - Φόβοι να μην γίνει η Αττική Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Η ανησυχία για το τρίτο κύμα, η πρωτοβάθμια υγεία και το εμβόλιο – Φόβοι να μην γίνει η Αττική Θεσσαλονίκη

«Να μη πάθουμε τα ίδια Φεβρουάριο και Μάρτιο. Να προσέξουμε τον Γενάρη. Ο ιός είναι εδώ δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ο ιός ολοκληρώνει το κύκλο του τον Μάρτιο» προειδοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το τρίτο κύμα του κοροναϊού έκρουσε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Αν ακούω ότι οι νεκροί είναι λίγοι, δεν πήραμε κανένα μάθημα. Βιώσαμε ανείπωτη τραγωδία. Δεν έχει κάνει με αριθμούς, αλλά με οικογένειες. Να μη πάθουμε τα ίδια Φεβρουάριο και Μάρτιο. Να προσέξουμε τον Γενάρη. Ο ιός είναι εδώ δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ο ιός ολοκληρώνει το κύκλο του τον Μάρτιο» τόνισε.

«Να μη βιώσουμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στο τρίτο» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στην Θεσσαλονίκη και εν γένει την βόρεια Ελλάδα, που έως τώρα επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα υπήρξε τον Οκτώβριο.

«Τότε έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα και δεν λήφθηκαν. Δεν υπολογίστηκε το ιικό φορτίο και η διασπορά. Αφέθηκε ο ιός και έκανε μεγάλη καταστροφή.
Ακόμα την βιώνουμε» σημείωσε, υποδεικνύοντας την αργή αποκλιμάκωση των εισαγόμενων στις ΜΕΘ αλλά και όσων εκδημούν από την Covid-19.

Η συμβολή της Πρωτοβάθμιας Υγείας

Στην συμβολή και στον ρόλο της Πρωτοβάθμιας Υγείας ως προς την ανάσχεση του κοροναϊού στάθηκε η γενική γραμματέας πρωτοβάθμιας Υγείας και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου του Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

«Να δούμε το σύνολο των νοσούντων σχετικά με τους νεκρούς. Πολλά περιστατικά θεραπεύτηκαν στην πρωτοβάθμια υγεία, με σωστή αξιολόγηση από τους γιατρούς τους. Πολλά περιστατικά αντιμετωπίστηκαν στο σπίτι τους. Αυτό βοήθησε να μη φτάσουν ασθενείς στα νοσοκομεία» υποστήριξε.

Και στο βάθος ανοσία

Την πεποίθηση ότι θα αργήσει να πραγματοποιηθεί η γνωστή «ανοσία της αγέλης» από τον εμβολιασμό έναντι του κοροναϊού εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωνόπουλος.

Εκτίμησε ωστόσο, ότι ο εμβολιασμός πάει καλά ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, στα τέλη Φεβρουαρίου θα εκκινήσει η ελάττωση της πίεσης στις ΜΕΘ και εν γένει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024