Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητάει ο Τσίπρας

Σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητάει ο Τσίπρας

Κατέθεσα στην ΠτΔ αλλά και δημόσια να υπάρξει σχέδιο με αρχή μέση και τέλος, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την σύγκληση του συμβουλίου  πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη συμμετοχή και εκπροσώπων της επιτροπής των επιστημόνων για να καταρτιστεί σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ πρότεινε μεταξύ άλλων να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ζητήσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα εμβόλια του κοροναϊού και να δώσει σε κάθε κράτος την ευκαιρία να τις διαχειριστεί.

«Χρειάζεται σχέδιο. Ο μέχρι σήμερα τραγικός απολογισμός αναδεικνύει ότι πρέπει έστω την ύστατη στιγμή να υπάρξει σχεδιασμός», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Κατέθεσα στην ΠτΔ αλλά και δημόσια να υπάρξει σχέδιο με αρχή μέση και τέλος, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές, να υπάρξει συνταγογράφηση των τεστ και να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού», ζήτησε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός κινείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, οι εξασφαλισμένες από την ΕΕ δόσεις δεν επαρκούν», σχολιάζοντας ότι «αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς είναι βέβαιο ότι ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό δεν θα έχει δημιουργηθεί η αναγκαία ανοσία στην κοινότητα για να προστατευτούμε», για να σημειώσει ότι πρέπει να δράσουμε τώρα έγκαιρα, προληπτικά. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε ότι κατέθεσε και καταθέτει την πρόταση «η χώρα να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ζητήσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να τις διαχειριστεί με τις εγχώριες δυνάμεις φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να παρασκευαστούν άμεσα, γρήγορα, μαζικά οι απαραίτητες δόσεις ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός σε κάθε χώρα της ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι αν αυτή η πρωτοβουλία «που πρέπει να αναληφθεί τώρα, δεν ευοδωθεί, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το πλαίσιο της ΕΕ, με εταιρείες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο, πρέπει να υπάρξει επαρκής αριθμός δόσεων για να προστατευθεί ο πληθυσμός».

Στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ήθελα να καταθέσω την ανησυχία μου για την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως για την αδυναμία, ανεπάρκεια ενός ικανού σχεδίου να περιοριστούν οι συνέπειές της. Η χώρα μας έχει έναν τραγικό απολογισμό μέχρι τώρα, πάνω από 5.000 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι πως σχεδόν οι 4.500 νεκροί είναι από τον Νοέμβριο και μετά».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024