Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα μονοπάτι στην οροφή συνδέει τις φοιτητικές εστίες που σχεδίασε το Zaha Hadid Architects

Ένα μονοπάτι στην οροφή συνδέει τις φοιτητικές εστίες που σχεδίασε το Zaha Hadid Architects

Τα κτίρια του συγκροτήματος που θα χτιστεί σε μια απότομη πλαγιά θα συνδέονται μέσω ενός κεντρικού διαδρόμου στην κορυφή.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid σε συνεργασία με το Leigh & Orange (L&O) παρουσίασαν ένα νέο σχέδιο για την δημιουργία συγκροτήματος φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST).

Τοποθετημένη σε επικλινές σημείο νοτιοανατολικά του πανεπιστημίου, η φοιτητική εστία ξεχωρίζει για την διάβαση πεζών που βρίσκεται στην οροφή εξυπηρετώντας τη κυκλοφορία των κατοίκων ανάμεσα στα κτίρια.

Τα νέα κτίσματα του πανεπιστημίου θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 1.500 μαθητές, ενώ το έργο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2023.

Ανάμεσα στα κτίρια που θα χτιστούν στην απότομη πλαγιά θα υπάρχει διαφορά ύψους έως και 25 μέτρων. Η οροφή που είναι το βασικό μέσο κυκλοφορίας μεταξύ των κτιρίων περιλαμβάνει σκιασμένους εξωτερικούς χώρους όπου μαθητές και προσωπικό θα μπορούν να συναντώνται και να χαλαρώνουν.

Το συγκρότημα είναι οργανωμένο σε σχήμα εξαγώνου φιλοξενώντας τέσσερις εσωτερικές αυλές.

Όλα τα δωμάτια βλέπουν σε ανοιχτούς χώρους ενώ στα 35.500 τ.μ. όπου απλώνονται τα καταλύματα περιλαμβάνονται και κοινόχρηστοι χώροι για μάθηση, αναψυχή και χαλάρωση. Οι εσωτερικές αυλές έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν ένα πιο ήσυχο περιβάλλον για ξεκούραση.

Οι κατοικίες χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ομάδες που συνδυάζουν κοινόχρηστους χώρους διαβίωσης με διαφορετικό αριθμό μονόκλινων και δίκλινων δωματίων.

Τα διαμερίσματα του συμπλέγματος «Υ» μπορούν να φιλοξενήσουν 27 μαθητές και περιλαμβάνουν χώρους μελέτης, σαλόνι χαλάρωσης και κουζίνα, ενώ στα κτίρα του συμπλέγματος «V» θα στεγάζονται από 36 μαθητές. Τα διαμερίσματα εκεί θα καταλαμβάνουν δύο ορόφους και θα έχουν σκάλες που θα συνδέουν το ήσυχο δωμάτιο μελέτης στον επάνω όροφο με τη τραπεζαρία-κουζίνα στο χαμηλότερο επίπεδο.

Τέλος, το «γραμμικό» σύμπλεγμα θα φιλοξενεί 18 μαθητές σε κάθε μονάδα και θα περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο καθιστικού με κουζίνα η οποία θα μπορεί να διαιρείται σε μικρότερους χώρους με τη χρήση χωρισμάτων, όταν χρειάζεται.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024