«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που όλα τα πράγματά μου είναι στο σπίτι μου και όχι στοιβαγμένα σε κάποια αποθήκη» λέει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ένας διαφημιστής με μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια.

Μαζί τον επίσης πολυταξιδεμένο σύντροφό του μετακόμισε στο σπίτι το 2018. «Έχουμε περάσει από σπίτια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τις Βρυξέλες και μέσα στα χρόνια έχουμε μαζέψει ένα κάρο πράγματα» συμπληρώνει ο ίδιος.

Όταν επισκέφτηκαν για πρώτη φορά το διαμέρισμα που πέτυχαν τυχαία σε μια αγγελία ήταν φανερό πως ο χώρος χρειαζόταν πολλή δουλειά.

Το οίκημα του 1915 κατοικούνταν από την ίδια οικογένεια κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας του.

Οι τωρινοί ιδιοκτήτες είναι μόλις οι τρίτοι κατά σειρά. «Είναι καταπληκτικό να βρίσκεις ένα σπίτι που δεν είχε αγγιχτεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’50», λέει ο ένας από αυτούς.

Ο σκελετός του σπιτιού ήταν εκεί, γερός και όμορφος, πράγμα που σήμαινε ότι η ανακαίνιση είχε να εστιάσει κυρίως σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Έτσι πολλές από τις λεπτομέρειες του σπιτιού, όπως το παρκέ και η διάταξη των δωματίων έμειναν απαράλλαχτες. «Η διάταξη του σπιτιού επέτρεπε μια πολύ ωραία ροή την οποία διατηρήσαμε» σημειώνει ο εργολάβος του σπιτιού.

Το μπάνιο και η κουζίνα ήταν από τα λίγα στοιχεία που άλλαξαν στο διαμέρισμα. Σε συνεργασία με την βρετανική εταιρεία Plain English, η κουζίνα ανακαινίστηκε έτσι ώστε να θυμίζει τις εξοχικές κατοικίες της Αγγλίας.

Τώρα τα έπιπλα και τα έργα τέχνης του ζευγαριού μπορούν να χωρέσουν επιτέλους στον ίδιο χώρο. «Αυτό το σπίτι είναι ένα λεύκωμα από τα ταξίδια και τις προηγούμενες ζωές μας» λένε οι ίδιοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο