
Μέρκελ για Καπιτώλιο : Με λύπησαν και με θύμωσαν οι εικόνες από την εισβολή
Η Μέρκελ χαρακτήρισε τους εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο "επιτιθέμενους και ταραξίες" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Μπάιντεν θα ορκιστεί και θα αναλάβει επισήμως προεδρικά καθήκοντα σε δύο εβδομάδες.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα τη λύπη και τον θυμό της για την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, για την οποία επέρριψε την ευθύνη στο γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν.
“Όλοι είδαμε χθες τις δυσάρεστες εικόνες από την εισβολή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και οι εικόνες αυτές με θύμωσαν και επίσης με λύπησαν”, δήλωσε η Μέρκελ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
“Εκφράζω τη λύπη μου που από τον Νοέμβριο ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του, όπως και χθες”, πρόσθεσε.
Η Μέρκελ χαρακτήρισε τους εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο “επιτιθέμενους και ταραξίες” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Μπάιντεν θα ορκιστεί και θα αναλάβει επισήμως προεδρικά καθήκοντα σε δύο εβδομάδες.
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;



