Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Τι συζητούν

Lockdown : Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Τι συζητούν

Νέα σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας

Νέα σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα που συζητούν είναι η παράταση του lockdown στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, καθώς και το κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουν τα νήπια και τα δημοτικά σχολεία σε αυτές τις περιοχές.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί επίσης, το θέμα των ελέγχων που θα γίνονται στους ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται, ότι το άνοιγμα των καταστημάτων στις 11 Ιανουαρίου, με τη μέθοδο του click away, θα συζητηθεί αύριο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Με ανακοίνωση για τα σχολεία που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας, «κλείδωσε» ότι τα δια ζώσης μαθήματα -δηλαδή τα κανονικά μαθήματα με φυσική παρουσία- για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη στη βάση της επιτροπής των ειδικών, ενώ υπενθυμίζει ότι με εγκύκλιο που εστάλη στις μονάδες γνωστοποιείται ότι «οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1».

Με την ίδια ανακοίνωση επισφραγίστηκε και η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων με τηλεκπαίδευση για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Με βεβαίωση μετακίνησης η επιστροφή στα θρανία

Όπως είχε και στην προηγούμενη φάση, κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία, οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για τη μεταφορά μαθητών στο σχολείο.

O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Επίσης, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Η μεμονωμένη μετακίνηση μαθητή είναι επίσης εφικτή με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης.

Η βεβαίωση μετακίνησης ανήλικου μαθητή (PDF)

Αύριο η απόφαση για το click away

Μέχρι στιγμής λοιπόν, το έως τώρα δεδομένο θεωρείται μόνο το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά), καθώς και των παιδικών σταθμών. Έτσι, για το αν θα ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα οι εμπορικές δραστηριότητες που είχαν πάει «πράσινο φως» προ των εορτών (κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης χεριών, κλπ) αλλά και το click away στα εμπορικά καταστήματα οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το μεσημέρι και θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται, ότι μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε πως «η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία», αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ανά πάσα στιγμή, ακόμη και αιφνιδιαστικά.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» υποστήριξε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ έκανε σαφές ότι ειδικά για τα σχολεία η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα».

Με την κυβέρνηση να αφήνει τον πρώτο λόγο στην Επιτροπή, «αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών» επανέλαβε σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διευκρινίζοντας σχετικά πως «η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024