Χρηματιστήριο : Ανοδική τάση στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 821,23 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,94%
Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών, αντλώντας ώθηση από τις προσδοκίες για άλλο ένα δημοσιονομικό πακέτο στις ΗΠΑ μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, οδηγώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 820 μονάδων.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 821,23 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,94%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,25 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,91%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,79%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+3,18%), της Τέρνα Ενεργειακή (+3,05%), της Πειραιώς (+2,80%) και της Alpha Bank (+2,54%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-0,73%) και του ΟΤΕ (-0,67%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,41%) και της Τεχνολογίας (+1,83%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,65%) και των Ταξιδιών (-0,61%).
Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 14 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές ΓΕΚΕ +9,32% και Μύλοι Λούλη +7,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές ΙΑΣΩ -2,38% και Παπουτσάνης -2,04%.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442