Μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία εν μέσω πανδημίας βλέπει το φως της δημοσιότητας. Δίπλα – δίπλα στην εντατική νοσοκομείου, μητέρα και κόρη έδιναν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Η Μαρία Ρίκο, 76 ετών, από το Leicester, αφαίρεσε τη μάσκα οξυγόνου της για να μιλήσει στις δύο κόρες της για τελευταία φορά – παρόλο που γνώριζε ότι αυτό θα επιταχύνει το θάνατό της.

Η Anabel Sharma περιέγραψε τη στιγμή ως «σπαρακτική», αλλά παράλληλα είπε ότι ήταν χαρούμενη που η μητέρα της δεν πέθανε μόνη.

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κόσμου

Σύμφωνα με το BBC, o λόγος που κυκλοφόρησαν την φωτογραφία ήταν για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, και να δείξουν τον πραγματικό «πρόσωπο» του κοροναϊού.

Η κ. Sharma είπε ότι η μητέρα της πέθανε περίπου μισή ώρα μετά την αφαίρεση της μάσκας της. «Η μαμά μου τούς ζήτησε να της βγάλουν τη μάσκα και αυτοί της είπαν: ‘Μόλις την βγάλουμε δεν θα έχετε πολύ χρόνο’».

«Μας είπε ότι δεν φοβόταν να πεθάνει, ότι ήταν έτοιμη. Μου είπε ότι έπρεπε να παλέψω σκληρά γιατί είχα τα παιδιά στο σπίτι».

Η αδελφή της Sharma, Susana, επετράπη επίσης να είναι παρούσα φορώντας ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. «Κρατήσαμε το χέρι της μέχρι την τελευταία της ανάσα» είπε.

Δείτε τη σπαρακτική φωτογραφία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο