Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ABC : Αναφορές για πυροβολισμούς μέσα στο Καπιτώλιο - Φυγαδεύτηκε ο Πενς

ABC : Αναφορές για πυροβολισμούς μέσα στο Καπιτώλιο – Φυγαδεύτηκε ο Πενς

Η αίθουσα είχε ήδη εκκενωθεί, ενώ πολλοί εργαζόμενοι, νομοθέτες αλλά και ο Μάικ Πενς φυγαδεύτηκαν.

Μία τρομακτική ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη για την αμερικάνικη Δημοκρατία, καθώς οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο έχοντας όπλα και αιχμηρά αντικείμενα.

Οι οπαδοί κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα συνεδρίασης των νομοθετών για την επικύρωση της νίκη Μπάιντεν.

Η αίθουσα είχε ήδη εκκενωθεί, ενώ πολλοί εργαζόμενοι, νομοθέτες αλλά και ο Μάικ Πενς φυγαδεύτηκαν.

Μια πηγή επιβολής του νόμου είπε στο ABC News πως ακούστηκαν πυροβολισμοί. Είναι άγνωστο εάν υπάρχουν τραυματισμοί. Μία εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνουν αξιωματικούς με όπλα.

Το CNN αναφέρει πως μετά από λίγο  υπήρξε μία ένοπλη αντιπαράθεση στην μπροστινή πόρτα της αίθουσας της Γερουσίας, ενώ αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους σε κάποιον που προσπαθεί να φτάσει μέχρι εκεί.

Η Ομοσπονδιακή Προστατευτική Υπηρεσία και η Μυστική Υπηρεσία βρίσκονται καθ ‘οδόν για να βοηθήσουν την αστυνομία, σύμφωνα με πηγή.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν καθώς ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του πραγματοποίησαν ένα συλλαλητήριο πιέζοντας τη Γερουσία να μην πιστοποιήσει την εκλογή του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Να σημειωθεί ότι ο Μάικλ Πενς «άδειασε» τον Τραμπ αποδεχόμενος τη νίκη Μπάιντεν και αρνούμενος να λάβει μέρος σε αυτό που πληγώνει τη δημοκρατία των ΗΠΑ.

Ο Πενς έστειλε επιστολή σε 535 Γερουσιαστές λέγοντας ότι θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη Συνταγματική διαδικασία.

«Μοιράζομαι τις ανησυχίες εκατομμυρίων Αμερικανών για την ακεραιότητα αυτών των εκλογών», έγραψε στην επιστολή ωστόσο.

Πάντως, σημείωσε ως αντιπρόεδρος ότι δεν έχει την εξουσία από το Σύνταγμα να αποφασίσει ποιες εκλογικές ψήφοι υπολογίζονται και ποιες όχι.

Πρόσθεσε ότι οι αντιπρόεδροι στο παρελθόν διεξήγαγαν «τις διαδικασίες με ομαλό τρόπο, ακόμη και όταν η καταμέτρηση είχε ως αποτέλεσμα την ήττα του κόμματός τους».

«Θεωρώ ότι ο όρκος μου να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα με εμποδίζει να διεκδικήσω μονομερή εξουσία για να καθορίσω ποιες εκλογικές ψήφους πρέπει να μετρηθούν και ποιες όχι », σημείωσε.

«Συνεδριάζει η Σύνοδος του Κογκρέσου σήμερα, θα κάνω το καθήκον μου να φροντίσω να ανοίξουμε τα πιστοποιητικά των εκλογέων, ακούμε αντιρρήσεις από Γερουσιαστές και Αντιπροσώπους και μετράμε τις ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο κατά τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα, τους νόμους και την ιστορία μας. Βοήθησέ με, λοιπόν, Θεέ μου», συμπλήρωσε, ακόμη, ο Πενς.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο MEGA

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024