
H Amazon αγοράζει αεροπλάνα για να ανταποκριθεί στη ζήτηση
Χρυσές μπίζνες η πανδημία για τον αμερικανικό όμιλο
Την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τον στόλο τους, η Amazon αγοράζει αεροσκάφη, αφού η πανδημία της Covid-19 εκτόξευσε τις παραγγελίες προϊόντων αλλά μείωσε δραστικά τις μετακινήσεις προσώπων.
Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει έντεκα Boeing 767-300 από τις εταιρείες Delta και WestJet, τα οποία στη συνέχεια θα μετατραπούν σε αεροπλάνα μεταφοράς φορτίων. Είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος αγοράζει αεροσκάφη για να συγκροτήσει τον δικό του στόλο, αντί να συνάπτει συμβάσεις με τοπικές εταιρείες.
«Το να έχουμε ταυτόχρονα ενοικιαζόμενα και δικά μας αεροσκάφη στον ολοένα και μεγαλύτερο στόλο μας, θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα τη δουλειά μας και επομένως να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας», εξήγησε η Σάρα Ρόουντς, η αντιπρόεδρος της Amazon Global Air.
Τα τέσσερα αεροπλάνα από τη Westjet θα ενταχθούν στον στόλο της Amazon από φέτος, ενώ τα υπόλοιπα επτά, που θα αγοραστούν από τη Delta, θα είναι έτοιμα το 2022.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP
- Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με τον νέο Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
- Νέος συναγερμός μετά τον χανταϊό: Πάνω από 100 επιβάτες με νοροϊό σε κρουαζιερόπλοιο στην Καραϊβική
- Τι ισχύει με το buy out του Μοντέρο για ομάδες της Euroleague
- Μεγάλη νίκη για την ακροδεξιά της Αυστραλίας: Το One Nation κερδίζει την πρώτη του έδρα στη Βουλή
- Αφρικανική σκόνη: Έκκληση ειδικών για περιορισμό μετακινήσεων – «Αποφεύγουμε την έντονη σωματική άσκηση»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το ατύχημα στο κεφάλι πριν το ταξίδι στο Άγιο Όρος

