Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίλια : Νέα στοιχεία φωτιά για τη φρικιαστική δολοφονία της Κινέζας - Η σύλληψη το 2013 σε παράνομη λέσχη

Βίλια : Νέα στοιχεία φωτιά για τη φρικιαστική δολοφονία της Κινέζας – Η σύλληψη το 2013 σε παράνομη λέσχη

Μία βαλίτσα με ένα πτώμα, μια μυστηριώδης εξαφάνιση νεαρής κινέζας από το κέντρο της Αθήνας και ένα κουβάρι που ξεδιπλώνεται για να οδηγήσει ακόμα και στα βάθη της Κίνας

Μία βαλίτσα με ένα πτώμα, μια μυστηριώδης εξαφάνιση νεαρής κινέζας από το κέντρο της Αθήνας και ένα κουβάρι που ξεδιπλώνεται για να οδηγήσει ακόμα και στα βάθη της Κίνας.

Ευθύνονται τα πλοκάμια της κινέζικης μαφίας για το ειδεχθές έγκλημα στα Βίλια; Η αστυνομία μελετάει τα πάντα και οι ειδικοί αποκαλύπτουν τις εγκληματικές μεθόδους των Κινέζων μαφιόζων που βρίσκονται και ανάμεσα μας.

Στην Ελλάδα έχουν δραστηριοποιηθεί μέλη της κινεζικής εγκληματικής οργάνωσης «Snakeheads» που φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο και στη διακίνηση των άτυχων μεταναστών στο Εσεξ.

Όπως εξηγεί ο διδάκτωρ εγκληματολογίας Κυριάκος Μπαμπασίδης, τα αδίστακτα μέλη της, κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου, με βιτρίνα επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα, να ανθούν οι δουλειές τους

Η τάση των Κινέζων να μην αφομοιώνονται από τις χώρες υποδοχής τους αλλά να ζουν στις περίφημες «Chinatown», όπως και η 38χρονη που βρέθηκε νεκρή στην βαλίτσα, βοηθάει τις εγκληματικές οργανώσεις να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες. Έτσι καταφέρνουν να μην προκαλούν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και να χτίζουν το εγκληματικό τους δίκτυο.

«Μία επικερδής δραστηριότητα είναι η παράνομη εργασία που φροντίζουν να εξασφαλίζουν οι συμμορίες μέσω των δικτύων τους, εκμεταλλευόμενοι φτωχούς Κινέζους. Μόλις τους μεταφέρουν σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος τους έχουν σαν δούλους και τους εκβιάζουν πως αν αντιδράσουν θα πληρώσουν βαρύ τίμημα οι συγγενείς τους στην Κίνα» εξήγησε ο κ. Μπαμπασίδης.

Στην ιεραρχική δομή των κινέζικων εγκληματικών οργανώσεων είχε βρεθεί επικεφαλής και γυναίκα, η Αδελφή Πινγκ η οποία το 2014 πέθανε σε φυλακή των ΗΠΑ. Φέρεται να ήταν η αρχηγός της συμμορίας Snakeheads και εξέτιε ποινή 35 ετών για διακίνηση ανθρώπων. Μετέφερε τουλάχιστον 200.000 ανθρώπους παράνομα στις ΗΠΑ. Ανάλογα δίκτυα έχουν εντοπιστεί και στην Ελλάδα με τις αρχές να έχουν εμπειρία στην εξάρθρωση τους.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα»» Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι μεγάλο το χρηματικό αντίτιμο για την μεταφορά Κινέζων στην Ευρώπη, ξεπερνάει τα 8.000 και τα 10.000 ευρώ. Τουλάχιστον 30 φορές έχουν βρεθεί μεταφορές κινέζων μεταναστών στη χώρας μας και έχουν συλληφθεί 25 διακινητές.

Η 38χρονη είχε κατηγορηθεί το 2010 για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και είχαν ληφθεί δαχτυλικά αποτυπώματά της που βοήθησαν στην τωρινή ταυτοποίηση. Εξετάζεται αν είχε συμμετοχή στα παράνομα κυκλώματα στην Βόρεια Ελλάδα. Το 2013 είχε κατηγορηθεί για τον νόμο περί τυχερών παιχνιδιών γιατί είχε συλληφθεί σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη. Η αστυνομία εξετάζει ακόμα τις πτυχές του εγκλήματος.

Υπάρχουν τρία ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Ποιο ήταν το επάγγελμά της 38χρονης, γιατί καθυστέρησε να δηλωθεί η δολοφονία της και γιατί συγκάτοικοι και φίλοι της εξαφανίστηκαν μετά το έγκλημα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024