Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Σε lockdown παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου η Αγγλία από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το BBC

Κοροναϊός : Σε lockdown παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου η Αγγλία από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το BBC

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές, ενώ θα ζητηθεί από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εκτός αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας.

Νέο lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού σε όλη την Αγγλία αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο, μεταδίδει το BBC.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές, ενώ θα ζητηθεί από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εκτός αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας ή ανήκουν σε κατηγορίες εργαζομένων που παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες, αναφέρει το BBC, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αναθεωρηθούν τα μέτρα, αλλά οι βουλευτές είναι πιθανό να ψηφίσουν για να τα εγκρίνουν αναδρομικά την Τετάρτη.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Στα όρια του το σύστημα Υγείας

Δεδομένου ότι το επίπεδο συναγερμού έφτασε σήμερα το επίπεδο 5, πράγμα που σημαίνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όριά του, ένα αυστηρότερο lockdown θεωρήθηκε μονόδρομος.

Οι επικεφαλής γιατροί του Ηνωμένου Βασιλείου και ο ιατρικός διευθυντής του NHS της χώρας σε δήλωσή τους είπαν ότι «χωρίς περαιτέρω δράση υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να πιεστεί το NHS σε αρκετές περιοχές τις επόμενες 21 ημέρες».

«Υπάρχουν επί του παρόντος πολύ υψηλά ποσοστά μετάδοσης της κοινότητας, με σημαντικό αριθμό ασθενών Covid σε νοσοκομεία και σε εντατικές», ανέφεραν.

«Τα κρούσματα αυξάνονται σχεδόν παντού, σε μεγάλο μέρος της χώρας από το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος» πρόσθεσαν.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, στα 58.784 και επιπλέον 407 θανάτους, εντός 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό τεστ νέου κοροναϊού.

Οι αριθμοί αυτοί συγκρίνονται με τα 54.990 νέα κρούσματα και τους 454 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης των Εργατικών, Κέιρ Στάρμερ, απηύθυνε επείγουσα έκκληση στον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει lockdown σε ολόκληρη την επικράτεια το αργότερο μέχρι την Τρίτη. «Δεν κάνει καλό ο πρωθυπουργός να υπονοεί ότι νέα περιοριστικά μέτρα θα έρθουν σε μία ή σε δύο εβδομάδες. Αυτή η καθυστέρηση έχει υπάρξει η αιτία για τόσο πολλά προβλήματα», σημείωσε.

Πρώτη στον μαραθώνιο εμβολιασμών

Προφανώς, το γεγονός ότι η Βρετανία μπήκε πρώτη στον «μαραθώνιο» των εμβολιασμών, ενώ από σήμερα μπήκε στη μάχη και το σκεύασμα της Astra Zeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν πρόκειται να αποδώσει άμεσα αποτελέσματα.

Η κατάσταση δε είναι τέτοια ώστε υπάρχει έντονος προβληματισμός και διάφορα σενάρια όσον αφορά στη χορήγηση της δεύτερης δόσης και το διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024