Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Στύλιος : Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γιώργος Στύλιος : Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Είχε διατελέσει το 2014 υφυπουργός Παιδείας για δύο μήνες αλλά είχε αποπεμφθεί μετά από επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη

Ο Γιώργος Στύλιος είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ενώ η κυβερνητική του εμπειρία είναι… δύο μηνών. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αρτας είχε οριστεί υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά έμεινε στη θέση αυτή μόνο για δύο μήνες και απομακρύνθηκε μετά από εντολή του. Ο λόγος ήταν μια προσβλητική δήλωση που έκανε λέγοντας προς την Λιάνα Κανέλλη «θέλει Κασιδιάρη», θυμίζοντας το χαστούκι που έφαγε η βουλευτής του ΚΚΕ από τον χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή.

Ο Γιώργος Στύλιος είναι αυτό που λέμε «γαλάζιος μια ζωή» μιας και πέρασε από ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ σε υψηλές θέσεις. Ηταν κι αυτός στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά αν και δεν ταυτίστηκε ποτέ με τους «σκληρούς» Σαμαρικούς.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Στύλιος γεννήθηκε στην Άρτα το 1971. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα ορεινά χωριά της Άρτας και ξεκίνησε τις γυμνασιακές του σπουδές στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Άρτας, όπου συμμετείχε ενεργά στα μαθητικά δρώμενα. Το 1989 εισήχθη στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκε στα φοιτητικά δρώμενα. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού και μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου της Συγκλήτου του ΑΠΘ (1990-1994). Παράλληλα με τις σπουδές του, έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για τη σχολή του, γραμματέας πόλης Θεσσαλονίκης (1992-1994) και εκπρόσωπός της στο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ (1992-1994) και της ΦΕΑΠΘ (1991-1994). Όταν ο Γιώργος Στύλιος ήταν υπεύθυνος της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό της στις φοιτητικές εκλογές ξεπέρασε το 44%, ποσοστό ρεκόρ για παράταξη. Ήταν η εποχή που η ΔΑΠ κυριαρχούσε στα αμφιθέατρα και βοήθησε σημαντικά στις δύσκολες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ (1994-1995) σε μια περίοδο δύσκολη για τη ΝΔ, καθώς μόλις είχε φύγει από την κυβέρνηση, οπότε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Έβερτ επιχειρήθηκε να υιοθετήσει και η ΟΝΝΕΔ έναν νέο πολιτικό λόγο.

Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Άρτα, όπου από το 1997 έως και το 2001 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά εργαζόμενος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως καθηγητής. Συνέχισε όμως την πολιτική του δραστηριότητα και το 1998 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λάμπρου Ρίζου. Από το 1996 ο Γιώργος Στύλιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Έχοντας πολλές ανησυχίες, πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα τα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία το χρονικό διάστημα 2001-2002. Με την επιστροφή του στην Άρτα εργάσθηκε στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

To 2006 εκλέχτηκε καθηγητής Εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και από τον Σεπτέμβριο 2006 του είναι διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως και το 2006 ο Γιώργος Στύλιος ήταν επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού, με αρμοδιότητα τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2007 βρέθηκε δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο Γιώργος Στύλιος είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά.

Η σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη

Ο διάλογος που προκάλεσε και την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2014 ήταν ο εξής:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, προσωπικά δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό, με τους συμμαθητές μου.
Δεν δέχομαι, κυρία Κανέλλη, να μου κάνετε μάθημα εσείς, που δεν έχετε μεγαλώσει όπως μεγάλωσα εγώ, δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έβγαλα!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Και δεν ήμουν ευνοημένος.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έκανα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Σας αρέσει και σας εκφράζει η ένταση, κυρία Κανέλλη, όπου εσείς.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ως μάθημα το είδατε. Θαυμάσια!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κυρία Κανέλλη, η ένταση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Από την ώρα που μου λέει ότι κάνω μάθημα για πολιτική θέση, αρνούμαι να ακούσω την απάντησή του.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αυτό είναι δικαίωμά σας. Οφείλετε όμως.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μεγαλύτερη λαϊκίστικη απάντηση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σας κόβω πολιτικά και ηθικά!  Όταν μου απαντάτε ότι δεν δέχεστε μάθημα και φέρνετε το προσωπικό σας παράδειγμα για να μου απαντήσετε για τα παιδιά που λιποθυμάνε στην Ελλάδα, μεγαλύτερη λαϊκίστικη μεγαλοστομία από αυτή δεν υπάρχει!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Να απαντήσετε μόνος σας, που θέλετε να μου κάνετε μάθημα μεγαλοστομίας, χρησιμοποιώντας την Άρτα και το χωριό σας για προεκλογικούς λόγους!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό.
Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να  γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Παρακαλώ;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε, αλλά η προσωπική, η δική σας δεν με ενδιαφέρει και δεν με απασχολεί καθόλου.
Λένε, κύριε Πρόεδρε, πως όταν λες τα μισά λόγια, δεν λες την αλήθεια και λες ψέματα. Εγώ μίλησα για προγράμματα.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν τον επαναφέρετε, θα πάω κατευθείαν να διαμαρτυρηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για ποιο λόγο, κυρία Κανέλλη;
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Για την έκφραση «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη;»! Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη. Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σε αυτό έχετε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι και τα νιάτα σου και οι σπουδές σου και το Κόμμα σου!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στα μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να σας ακολουθήσω.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι!
Και πρέπει να ντρέπεστε κι εσείς που δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη!

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024