Ανασχηματισμός : Ποιοι αποχώρησαν από την κυβέρνηση
Γιάννης Βρούτσης και Τάκης Θεοδωρικάκος οι δύο βασικοί υπουργοί που αποχώρησαν
Οι… άτυχοι ή τα «θύματα» του όχι και τόσο ευρέως ανασχηματισμού ήταν ορισμένα αρκετά ισχυρά ονόματα της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης.
Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Γιάννης Βρούτσης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Εχασαν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών.
Στον πρώην υπουργό Εργασίας (ο οποίος πάει για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) χρεώθηκαν διάφορες δυσλειτουργίες και λάθη που έγιναν, όπως τα προγράμματα κατάρτισης. Πρόσφατα τον είχε «αδειάσει» ο πρωθυπουργός με την ανακοίνωση της παράτασης της χορήγησης φαρμάκων σε 600 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, όταν ο κ. Βρούτσης είχε υποστηρίξει άλλα στη Βουλή. Ενδεχομένως να μην ήταν καλή και η χημεία που είχε με τον υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει τον καυτό φάκελο της συνταξιοδοτικής – ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν και παραμένει εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Κάποιες… κακές γλώσσες λένε ότι θα μπορούσε να έχει σχέση η αποχώρησή του με τα σενάρια εκλογών εντός του 2021 και ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει να ετοιμάσει το κόμμα για τις κάλπες, μια δουλειά για την οποία είναι ιδανικός.
Σημαντική είναι και η αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.
Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας είναι οι άλλες αποχωρήσεις.
- Νέα μελέτη: Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την κύηση συνδέεται με μειωμένη ανάπτυξη των μωρών
- Νέο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Διασώθηκαν 43 άτομα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/4): Δράση με Ατλέτικο – Άρσεναλ στο Mega και τον τελικό του ΠΑΟΚ στο Eurocup
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442