
Ακάρ : Η Ελλάδα προσπαθεί να «στριμώξει» την Τουρκία
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet, κατηγόρησε ουσιαστικά τη χώρα μας ότι ψεύδεται και ότι προσπαθεί να «στριμώξει» την Τουρκία
Εμπρηστικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet, κατηγόρησε ουσιαστικά τη χώρα μας ότι ψεύδεται και ότι προσπαθεί να «στριμώξει» την Τουρκία.
Όπως συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Ελλάδα εξέδωσε 49 NAVTEX τους τελευταίους τρεις μήνες και δραστηριοποιήθηκε μόνο σε δύο. Όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ως προβλήματα είναι δικά της δημιουργήματα. Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να «στριμώξει» την Τουρκία».
Μάλιστα, υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι αυτή που αρνείται την έναρξη των διερευνητικών επαφών. «Όταν λέμε ‘ας καθίσουμε να μιλήσουμε’, η Ελλάδα αρνείται τη συνάντηση. Πάει από πόρτα σε πόρτα και με ψέματα συμπεριφέρεται ανέντιμα».
Για S-400
Από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στους S-400 για τους οποίους, αφού παρακάμφθηκε το βέτο Τραμπ, η Άγκυρα θα υποστεί κυρώσεις.
«Οι S-400 δεν είναι επιλογή για εμάς, αλλά αναγκαιότητα. Η ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας είναι υπό αμφισβήτηση» σημείωσε ο Ακάρ και συμπλήρωσε: «Με τη διοίκηση του Μπάιντεν, δεν είναι σωστό να σχεδιάζουμε πώς ‘θα τραβήξουμε τα σπαθιά μας’».
Τι θα γίνει με τις διερευνητικές επαφές
Όπως προκύπτει πάντως, για την Τουρκία οι διερευνητικές είναι μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία να δείξει διάθεση «ομαλοποίησης» των σχέσεών της με τη Δύση.
Ενα πρώτο βήμα που θα απενοχοποιήσει τον διάλογο με την ΕΕ, θα δώσει άλλοθι ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, με το Μεταναστευτικό να είναι το βασικό θέμα που «καίει» τις Βρυξέλλες, ενώ θα αποτελέσει και ένα θετικό μήνυμα προς την Ουάσιγκτον, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της Αγκυρας. Δεδομένου δε ότι οι διερευνητικές σημαίνουν αποκλιμάκωση, θα προσφέρουν υπηρεσίες και στο ΝΑΤΟ.
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»




