Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρονόπουλος : Το βάρος των ελέγχων έχει πέσει στις «κόκκινες» περιοχές - Ποιες άλλες βρίσκονται στο επίκεντρο

Χρονόπουλος : Το βάρος των ελέγχων έχει πέσει στις «κόκκινες» περιοχές – Ποιες άλλες βρίσκονται στο επίκεντρο

Ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε πως γίνονται έλεγχοι παντού, ωστόσο το βάρος έχει πέσει στις κόκκινες περιοχές. Πρόσθεσε όμως πως τα σχέδια καθημερινά αναπροσαρμόζονται

Το βάρος των ελέγχων των αρχών, έχει πέσει στις «κόκκινες» περιοχές και αυτή την στιγμή είναι στο επίκεντρο η περιοχή της Δυτικής Αττικής (όπου υπάρχει το αυστηρό lockdown) αλλά και κάποιες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπως είπε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι επιπλέον γίνεται, σε μια «κόκκινη» περιοχή, ο κ. Χρονόπουλος, ανέφερε πως υπάρχουν μπλόκα και έλεγχοι στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, ενώ υπάρχουν και περιμετρικά μπλόκα στην περιοχή αυτή, σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε ΜΜΜ, πλατείες και υπαίθριους χώρους όπου είναι αυξημένη η πιθανότητα να υπάρχει συγχρωτισμός.

Τα σχέδια αναπροσαρμόζονται

Πρόσθεσε, πάντως ότι κάθε απόγευμα γίνεται μεγάλη σύσκεψη, με την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι μια δυναμική διαδικασία. Είμαστε σε απευθείας συνεννόηση τόσο με την ΓΓΠΠ όσο και με τους λοιμωξιολόγους έτσι ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, πως γίνονται έλεγχοι παντού, ωστόσο το βάρος έχει πέσει στις κόκκινες περιοχές. «Αύριο ενδεχομένως να δείτε άλλες περιοχές που θα μπούνε στο επίκεντρο», υπογράμμισε.

Τι γίνεται μετά τις 9 το βράδυ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, πρόσθεσε πως επειδή η κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ είναι πολύ μικρότερη,  σε κεντρικούς άξονες αλλά και σε πολλά σημεία υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας ώστε να ελέγχεται το σύνολο των οχημάτων.

«Στον γρήγορο χρόνο που πρέπει να γίνει ο έλεγχος βλέπουμε και τον σκοπό της μετακίνησης των πολιτών και τις εξηγήσεις που μας δίνουν» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κινείται έξω «νόμιμα» σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν τεθεί ενώ υπογράμμισε πως από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 660.000 έλεγχοι και ο αριθμός των παραβάσεων είναι λίγο πάνω από 14.000

Ερωτηθείς για τους ταξιδιώτες από Ντουπάι σημείωσε ότι μπαίνουν σε καραντίνα που ελέγχεται σε συνεργασία με ΓΓΠΠ. «Εκτός από τηλέφωνο υπάρχει και δική μας φυσική παρουσία αν κριθεί αναγκαίο».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024