Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα - Πού «χτυπά» η κακοκαιρία

Καιρός : Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα – Πού «χτυπά» η κακοκαιρία

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα δυτικά, προβλέπονται για σήμερα, Δευτέρα, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, αναμένονται νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 8 μποφόρ στα πελάγη. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στη Νότια Πελοπόννησο και στα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ενδεχομένως σε ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο στη δυτική και βόρεια χώρα θα εξακολουθήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές μικρότερη έντασης.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα . Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που τις μεσημεριανές ώρες θα είναι τοπικά έντονα και μέχρι το μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024