Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
McLaren Sabre: Τεκμήριο σπανιότητας

McLaren Sabre: Τεκμήριο σπανιότητας

Αν και προς το παρόν διατηρεί παρόν μια σχετική μυστικότητα σε ό,τι αφορά τις ακριβείς προδιαγραφές της η ακριβοθώρητη Sabre πραγματοποιεί μια αποκαλυπτική εμφάνιση, συνηγορώντας με τον καλύτερο τρόπο στη δεδομένη σπανιότητά της.

Η McLaren μπορεί να είναι ιδιαιτέρως φειδωλή σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που αφορούν το νέο της, περιορισμένης παραγωγης exclusive δημιούργημα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την έκθεση της στο Beverly Hills η οποία αναμένεται να απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής η οποία θα περιοριστεί σε μόλις 15 αντίτυπα τα οποία προορίζονται εξολοκλήρου για την αγορά των ΗΠΑ.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η Sabre ανήκει στην ίδια σειρά σπάνιων ειδών με την Speedtail και την Senna προσφέροντας αυξημένες δόσεις αποκλειστικότητας και υψηλές επιδόσεις σε ένα αναλόγως υπερβατικό τίμημα.

Εκτός από τις εικόνες που «διέρρευσαν», η McLaren δεν δίνει προς το παρόν επιπλέον πληροφορίες. Προφανώς ωστόσο η Sabre έχει ανάλογες διαστάσεις με την Senna όπου και βασίζεται, διαφέροντας όμως ριζικά σε όρους σχεδίασης όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς με μια ματιά στο περίτεχνο πίσω τμήμα.

Αυτό που επίσης είναι γνωστό είναι ότι οι τελικοί αποδέκτες θα έχουν λόγο σε διάφορες παραμέτρους της Sabre πλην όμως το ανθρακονημάτινο σκαρί και οι πόρτες που ανοίγουν μαζί με το καπό κοινή συνισταμένη για όλα τα αντίτυπα.

Το χαρακτηριστικότερο όσο και μοναδικό –δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε άλλη McLaren- στοιχείο της Sabre είναι η τεράστια αεροδυναμική πτέρυγα με το κάθετο στοιχείο που αποτελεί ενιαία «οντότητα» με το ανθρακονημάτινο αμάξωμα, παραπέμποντας περισσότερο σε αγωνιστικό του Le Mans παρά σε νόμιμη για το δρόμο κατασκευή.

Την εικόνα του πίσω τμήματος συμπληρώνει η παρουσία μιας σειράς LED στα κάθετα στοιχεία που πλαισιώνουν την πτέρυγα ενώ χαμηλότερα δεσπόζει ένας εξίσου περίτεχνος και απειλητικός αεροδυναμικός διαχύτης.

Στην αθέατη πλευρά της Sabre αναμένεται να βρεθεί ο γνώριμος twin-turbo των 4,0 λίτρων της McLaren o οποίος στην συγκεκριμένη διαμόρφωση αναμένεται να αποδίδει περί τους 820 ίππους. Ιδιαίτερη μνεία έχει γίνει στην μέγιστη ταχύτητα του μοντέλου η οποία σύμφωνα με τους Βρετανούς θα ανέλθει σε 350 χλμ. καθιστώντας τη συγκεκριμένη διθέσια McLaren την ταχύτερη που έχει κατασκευάσει ποτέ το Woking.

Αυτό που επίσης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί είναι η τιμή της αλλά με δεδομένες τις προδιαγραφές της όσο και την αποκλειστικότητα που υπόσχεται αυτή αναμένεται να κυμανθεί στην περιοχή των τριών εκατομμυρίων στερλινών.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024