Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος: Προφανώς και θα υπάρξει στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα

Γώγος: Προφανώς και θα υπάρξει στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα

Ο κ. Γώγος δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι αναμενόμενο να φτάσει και στη χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος, μιας και ο φονικός δεν γνωρίζει σύνορα

Για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Γώγος δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι αναμενόμενο να φτάσει και στη χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος, μιας και ο φονικός δεν γνωρίζει σύνορα.

«Ο μεταλλαγμένος ιός δεν πρόκειται να έχει σύνορα, με τις μετακινήσεις που γίνονται από τη μια χώρα στην άλλη θα έχουμε σίγουρα κρούσματα μεταλλαγμένου ιού σε όλη την Ευρώπη και προφανώς θα υπάρξουν και στη χώρα, μας και φαίνεται πως έχουν ήδη ανιχνευτεί τέτοιου είδους στελέχη» είπε.

«Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει γενικώς αυτή η επιφυλακτικότητα σε σχέση με την μεταδοτικότητα και λόγω των εορτών και λόγω της παρουσίας αυτού του ιού και στη Βρετανία υπήρχε αυτό και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και είναι πολύ φυσικό να υπάρχει και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Δεν αλλάζει τα δεδομένα η παρουσία μετάλλαξης στη χώρα μας. Είναι κάτι αναμενόμενο. Φυσικά δεν ξέρουμε την έκταση που έχει λάβει. Εμείς πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, δηλαδή ποια είναι η διασπορά και ποια ήταν η επίδραση της κινητικότητας και αυτό μπορεί να έχει συνέπειες στις καταγραφές των παραμέτρων της επιδημιολογικές» κατέληξε.

Sports in

Παρέμεινε στο Νο. 9 η Σάκκαρη, αύξησε τη διαφορά η Σφιόντεκ

Η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA - Η Σφιόντεκ άνοιξε τη διαφορά από τη δεύτερη Σαμπαλένκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024