Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος : Μας ανησυχεί η επανέναρξη των σχολείων – Προληπτικό το σκληρότερο lockdown

Εξαδάκτυλος : Μας ανησυχεί η επανέναρξη των σχολείων – Προληπτικό το σκληρότερο lockdown

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για αργή πορεία αποκλιμάκωσης, η οποία πρέπει να επιταχυνθεί και να αναστραφεί.

Περισσότερο προληπτικού χαρακτήρα χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για νέο απαγορευτικό από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για αργή πορεία αποκλιμάκωσης, η οποία πρέπει να επιταχυνθεί και να αναστραφεί, αλλά και για δυσμενή πορεία του αριθμού των κρουσμάτων από την ελαχίστη χαλάρωση από τις ήμερες εορτών, παρά το γεγονός ότι η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι δεν υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις των μέτρων.

Όπως ανέφερε μια πρώτη αποτύπωση των στοιχείων θα υπάρξει από Δεύτερα γι’ αυτό οι αποφάσεις για τα σχολεία αναβληθήκαν για τις 4 Ιανουαρίου.

«Προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με ασφάλεια και να μη γίνει πρόωρα. Η κυβέρνηση προέβη στην απόφαση (για αυστηρότερο lockdown) για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις» σημείωσε.

Μας ανησυχεί η επανέναρξη των σχολείων

«To νέο στέλεχος στη Βρετάνια θα το δούμε και στη χώρα μας» εκτίμησε δε.

«Μας ανησυχεί παρά πολύ ότι η επανέναρξη των σχολείων, μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, θα πιέσουν το ΕΣΥ. Δεν είναι στα επίπεδα του 1ου λοκντάουν… 26 Οκτωβρίου είχαμε διψήφιο αριθμό νοσηλευομένων στις εντατικές, και τώρα έχουμε 430, υπολείπεται κατά τι όλων των ΜΕΘ που είχαμε πριν δύο χρόνια και είναι αργή η αποκλιμάκωση» τόνισε, εξηγώντας ότι «το προσωπικό των νοσοκομείων είναι εξαντλημένο ψυχικά και σωματικά και το ΕΣΥ τείνει να γίνει μονοθεματικό» τη στιγμή που υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

«Οι εμβολιασμοί πρέπει να ενισχυθούν (…), αλλά άμα συμπέσουν με χαμηλή κυκλοφορία του ιού, τότε τα αποτελέσματα  θα είναι βέλτιστα» εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024