Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναίός : Το click away έφερε 9% αύξηση των κρουσμάτων - Σταθερή παραμένει η μείωση των θανάτων

Κοροναίός : Το click away έφερε 9% αύξηση των κρουσμάτων – Σταθερή παραμένει η μείωση των θανάτων

Η χρονική σύμπτωση με την έναρξη του click away κι η σταθερή μείωση των θανάτων.

Αύξηση 9% παρουσιάζουν τα κρούσματα του κοροναϊού το τελευταίο τριήμερο, γεγονός που «αντιστοιχεί» – με βάση τη διαφορά χρονικής φάσης περίπου 15 ημερών για την εκδήλωση νόσου και την επιμόλυνση από τον Covid-19 – με την έναρξη της κινητικότητας των πολιτών λόγω του click away κι άλλων εορταστικών αγορών.

Συνολικά αυτό το τριήμερο καταγράφηκαν 2921 νέοι φορείς. Η αύξηση σημειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο ( 22, 23, 24 Δεκεμβρίου από Τρίτη έως Πέμπτη ) της προηγούμενης εβδομάδας -συνολικό 2663 νέοι φορείς- που είναι ενδεικτικό αφού δεν περιλαμβάνει το Σαββατοκύριακο και τις αργίες που η ροή των νέων διαγνώσεων είναι μικρότερη.

Μάλιστα, κάθε μία από αυτές τις ημέρες τα κρούσματα ήταν περισσότερα από το αντίστοιχο 24ωρο προ επταημέρου.

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή των νέων μολύνσεων – όλοι ελπίζουν να είναι προσωρινή – έρχεται μετά από μια περίοδο περίπου ενός μηνός που υπήρχε σταθερή μείωση των νέων φορέων κατά 20% περίπου κάθε εβδομάδα. Κάτι που θεωρείται ανησυχητικό αφού κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ρόλος του click away

Σημειώνεται ότι το click away είχε ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ στις 7 του μηνός είχαν ανοίξει τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη.

Eπιπλέον εμφανίζεται συσσώρευση των κρουσμάτων στην Αττική (κυρίως στη Δυτική Αττική και στον Πειραιά) που έχει πλέον μερίδιο 35% έως 38% των φορέων όλης της χώρας ενώ στις αρχές της καραντίνας το ποσοστό αυτό είχε περιορισθεί στο 17%-22%.

Δηλαδή, η κατ’ αντιστοιχία αναλογική αύξηση των νέων μολύνσεων στην Αττική είναι τις τελευταίες ημέρες της τάξης του 50%.

Σταθερή μείωση θανάτων

Συμπληρώνεται ότι το τελευταίο τριήμερο υπήρξε μείωση των θανάτων κατά 17%(166 έναντι 200) σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο προ εβδομάδας.

Σε μια σταθερά καθοδική πορεία του αριθμού των συνανθρώπων μας που χάνουν την ζωή τους, με όχι όμως ενθαρρυντικούς ρυθμούς.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024