Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Iphone: Eταιρεία συνδέει εφαρμογή του με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Iphone: Eταιρεία συνδέει εφαρμογή του με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μια προεγκατεστημένη εφαρμογή του Iphone χρησιμοποιεί εταιρεία για να έχουν πάντα μαζί τους οι χρήστες πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσοι εμβολιάζονται στο Λος Άντζελες θα μπορούν να διατηρούν βεβαιώσεις «ανοσίας» στο ψηφιακό πορτοφόλι του iPhone τους.

Το αρχείο θα διατίθεται στο Apple Wallet, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για κάρτες πληρωμής, κάρτες επιβίβασης ή εισιτήρια εκδηλώσεων.

Αξιωματούχοι λένε ότι θα χρησιμοποιηθεί πρώτα για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να κάνουν τη δεύτερη απαιτούμενη δόση του εμβολίου. Αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε το Bloomberg για τη συνεργασία της κομητείας με την εταιρεία λογισμικού Healthvana, η ψηφιακή κάρτα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «για να αποδείξει σε αεροπορικές εταιρείες,  σχολεία, και όποιον τη χρειάζεται», ότι ο χρήστης έχει εμβολιαστεί.

Το Λος Άντζελες, η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει υψηλό επίπεδο μόλυνσης, με σχεδόν 13.000 νέα κρούσματα την ημέρα και συνολικά έως τώρα 9.782 θανάτους.

Η επικεφαλής εμβολιασμού είπε πως θέλουν να εξασφαλίσουν ότι  οι άνθρωποι θα θυμηθούν να κάνουν τη δεύτερη δόση καθώς το έντυπο έγγραφο που τους δίνεται μπορεί να χαθεί εύκολα.

Η Healthvana έχει αξιόπιστο ιστορικό χειρισμού ευαίσθητων δεδομένων ασθενών, παραδίδοντας εκατομμύρια αποτελέσματα τεστ HIV σε ασθενείς των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχει κάποιας μορφής αντίσταση στην ιδέα ενός «διαβατηρίου υγείας», χωρίς  το οποίο θα μπορούσε κάποιος να αρνηθεί την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Ο Max Van Kleek, Αναπληρωτής Καθηγητής Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η ευκολία του συστήματος και το γεγονός ότι μπορεί να στείλει μια υπενθύμιση για τη δεύτερη δόση «μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη». Επιπλέον, το σύστημα καθιστά πολύ πιο γρήγορη την εύρεση αρχείων ασθενών.

Ένα άλλο πιθανό πλεονέκτημα είναι το απόρρητο. Το σχετικά απλό σύστημα πρόσβασης «δεν έχει δυνατότητες παρακολούθησης, σε αντίθεση με τις εφαρμογές smartphone».

« Τα Passes στο Wallet έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα ότι δεν μεταδίδουν δεδομένα στο παρασκήνιο … η μεταφορά δεδομένων απαιτεί μια ρητή σύμφωνη πράξη από τον τελικό χρήστη».

Υπάρχουν όμως και προβλήματα, όπως ότι δεν είναι συμβατή η εφαρμογή με άλλα κινητά τηλέφωνα όπως τα Android.

Και επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί ότι το άτομο που κρατά το τηλέφωνο είναι το ίδιο άτομο που έλαβε το εμβόλιο, χωρίς κάποιο άλλο αναγνωριστικό.

Ακόμα και αν επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, «υπάρχει επίσης πιθανότητα να απωθηθούν περισσότερο εκείνοι που δεν θέλουν να πιεστούν για εμβολιασμό», προειδοποίησε ο καθηγητής Van Kleek.  Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να δουν αυτήν την ιδέα ως «εχθρική προσέγγιση», που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την πρόσβαση στο αεροσκάφος ή σε μια εκδήλωση. «Αυτό μπορεί, με τη σειρά του, να ενισχύσει τις θεωρίες συνωμοσίας για τη χρήση και την παροχή μιας τέτοιας τεχνολογίας συνολικά», είπε.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024