Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Επιπλέον 13.100 στρέμματα αγροτικής γης στα αρδευτικά δίκτυα του Ληθαίου

Επιπλέον 13.100 στρέμματα αγροτικής γης στα αρδευτικά δίκτυα του Ληθαίου

Νέα μελέτη δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επιπλέον 13.100 στρέμματα αγροτικής γης μπορούν να αρδεύονται από τα δίκτυα του φράγματος Ληθαίου, με τη νέα μελέτη που δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την άρδευση 4.900 στρεμμάτων και με την επικαιροποίηση της μελέτης η Περιφέρεια Θεσσαλίας αυξάνει το συνολικό αριθμό των αρδευόμενων εκτάσεων σε 18.000 στρέμματα. Από το έργο ωφελούνται τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σπαθάδων και Αύρας, οι οικισμοί Αγίου Νικολάου (Βερετζί), Νέας Ζωής και Καλοχωρίου καθώς και όλες οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

« Υπερδιπλασιάζουμε τη δυναμικότητα των αρδευτικών δικτύων του Ληθαίου και δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσοτέρους αγρότες και κτηνοτρόφους να έχουν πρόσβαση στο νερό. Τα έργα νερού είναι έργα ζωής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, στηρίζουμε τους ανθρώπους της παραγωγής με έργα ουσίας που ικανοποιούν τις επιθυμίες τους, κρατάνε την ύπαιθρο ζωντανή και ενισχύουν το αγροτικό εισόδημα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η νέα μελέτη

Η νέα «Μελέτη πρόσθετων δικτύων και λοιπών εγκαταστάσεων (δεξαμενών, αντλιοστασίων, αγωγών μεταφοράς για την άρδευση εκτάσεων στην περιοχή Φράγματος Ληθαίου» προβλέπει δίκτυα άρδευσης 12.100 περίπου στρεμμάτων καθώς και τη μελέτη των απαιτουμένων δεξαμενών, αντλιοστασίων και αγωγών μεταφοράς του ύδατος από τον αγωγό στην έξοδο του φράγματος μέχρι τις δεξαμενές περιλαμβανομένης και της μελέτης της λιμνοδεξαμενής στην περιοχή ανάντη της λιμνοδεξαμενής του φράγματος για την άρδευση εκτάσεων περίπου 1.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Νέας Ζωής, η οποία δεν προβλέπονταν στις αρχικές μελέτες, κρίθηκε όμως απαραίτητη για την άρδευση των εκτάσεων ανάντη της κύριας λιμνοδεξαμενής του φράγματος χωρίς άντληση.

Από την αρχική γεωργοοικονομική μελέτη η οποία συντάχθηκε στα πλαίσια μελετών κατασκευής του φράγματος προβλέπονταν άρδευση 4.900 στρεμμάτων, ενώ από την επικαιροποίηση της υδρολογικής μελέτης, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε δυνατότητα άρδευσης εκτάσεων περίπου 12.100 στρεμμάτων πέραν των αρχικώς προβλεπομένων. Έτσι συνολικά θα αρδευτούν εκτάσεις 18.000 στρεμμάτων στις περιοχές των Δ.Δ. Νέας Ζωής, Καλοχωρίου, Αύρας, Σπαθάδων και του οικισμού Αγίου Νικολάου και θα εξυπηρετηθούν και οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Sports in

Φέρνοντας πίσω τις… Κυριακές (μας)

Κροτίδες, δακρυγόνα, αναβολές, δικαστήρια. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε εύκολα να είναι ντοκιμαντέρ. Ποδόσφαιρο όμως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2023