Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό - Αναχαιτίσαμε πυραύλους

Συρία : Ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό – Αναχαιτίσαμε πυραύλους

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον στόχων στην επαρχία της Δαμασκού ενώ ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας ενεργοποιήθηκαν και αναχαίτισαν πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ εναντίον στόχων στην επαρχία της Δαμασκού, μετέδωσαν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα.

Στο δυτικό τμήμα

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, η επίθεση σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της επαρχίας.

Την Παρασκευή, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις παραστρατιωτικών υποστηριζόμενων από το Ιράν στην κεντρική Συρία, στην επαρχία Χάμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι από αυτούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία.

Το Ισραήλ – οι αρχές του οποίου δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για τη σημερινή επιδρομή μέχρι στιγμής – έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα το 2011. Βάζει κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις του Ιράν, παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, ιδίως της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, καθώς και του συριακού στρατού.

Σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη

Το ισραηλινό επιτελείο σπάνια αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για τις επιχειρήσεις αυτές.

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, στον οποίο ενεπλάκησαν στην πορεία διάφορες ξένες δυνάμεις και τζιχαντιστικές οργανώσεις, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 380.000 ανθρώπους, ενώ μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024