Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Πάνω από 2.000.000 παιδιά έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό

ΗΠΑ : Πάνω από 2.000.000 παιδιά έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό

Μέσα σε δύο εβδομάδες, από τη 10η ως την 24η Δεκεμβρίου, η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών στις ΗΠΑ ανήλθε στο 22%.

Πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ενωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.

Η αύξηση των μολύνσεων

Σχεδόν 179.000 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν μεταξύ παιδιών την εβδομάδα ως την 24η Δεκεμβρίου, διευκρίνισε η AAP.

Από τη 12η Νοεμβρίου, η αύξηση των μολύνσεων στις τάξεις των παιδιών έφθασε το ένα εκατομμύριο περιπτώσεις. Μέσα σε δύο εβδομάδες, από τη 10η ως την 24η Δεκεμβρίου, η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών στις ΗΠΑ ανήλθε στο 22%, κατά τους υπολογισμούς της AAP.

Παιδιά είναι το 12,4% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ. Ο δείκτης μολύνσεων έχει φθάσει τα 2.658 κρούσματα ανά 100.000 παιδιά, κατά τους δύο οργανισμούς.

Σπάνια νοσούν σοβαρά, αλλά…

«Επί του παρόντος, φαίνεται πως είναι σπάνια η εκδήλωση σοβαρής μορφής της νόσου μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει την υγεία όσων έχουν μολυνθεί μακροπρόθεσμα, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία», επαναλαμβάνουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο θεσμοί, που είχαν ήδη διατυπώσει αυτήν την εκτίμηση νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024