Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιαμαρέλλου: Αυτές τις ημέρες έχουμε χαλαρώσει και μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα

Γιαμαρέλλου: Αυτές τις ημέρες έχουμε χαλαρώσει και μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα

Όπως σημείωσε η κυρία Γιαμαρέλλου, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας θα εξετάσουν τα δεδομένα για τα σχολεία ή την παράταση του lockdown, προτού εισηγηθούν για τα μέτρα που θα ληφθούν

Tα δεδομένα που θα εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι για να εισηγηθούν την επέκταση του lockdown και την επαναλειτουργία των σχολείων ανέπτυξε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Όπως σημείωσε η κυρία Γιαμαρέλλου, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας θα εξετάσουν τα δεδομένα για τα σχολεία ή την παράταση του lockdown, προτού εισηγηθούν για τα μέτρα που θα ληφθούν.

«Οι περιοχές της δυτικής Αττικής και η Κοζάνη εξακολουθούν να έχουν αρκετά κρούσματα και το ιικό φορτίο είναι μεγάλο, επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε σαν επιτροπή να  συνεχιστεί το lockdown μέχρι των Φώτων, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί και η πολιτική ηγεσία» τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει μια σχετική μείωση, αλλά όχι αυτή που θέλουμε».

«Αυτές τις ημέρες έχουμε χαλαρώσει» υπογράμμισε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απότομη αύξηση των κρουσμάτων. «Ας ευχηθούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν τέτοια πράγματα την Πρωτοχρονιά» πρόσθεσε η κυρία Γιαμαρέλλου.

Για τα σχολεία η κυρία Γιαμαρέλλου σημείωσε πως οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, όμως οι απόψεις είναι διχασμένες για τις βαθμίδες του γυμνασίου και του λυκείου. «Για να δούμε τι θα κάνουμε, θέλουμε δύο πληροφορίες: να δούμε τα κρούσματα μέχρι τα Φώτα και να δούμε τι θα γίνει με τη διασπορά του νέου, μεταλλαγμένου, ιού» συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «για τα δημοτικά η απόφαση είναι εύκολη, ενώ για τα γυμνάσια και λύκεια εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Ο νέος ιός μεταδίδεται πολύ γρηγορότερα, ενώ ορισμένοι επιστήμονες πιθανολογούν ότι προσβάλλει πιο εύκολα τα παιδιά» τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, υποστηρίζοντας πως ακόμα δεν υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη μελέτη για αυτό.

Παράλληλα, η κυρία Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, τονίζοντας πως αυτό θα χρησιμοποιηθεί από εκείνους που θέλουν να κάνουν ταξίδια ή σε τομείς όπως ο τουρισμός, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο «αφού γίνονται από επιστήμονες».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024