Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Συναγερμός στις αρχές - «Ψήνονται» κορονο-παρτι για την Πρωτοχρονιά

Lockdown : Συναγερμός στις αρχές – «Ψήνονται» κορονο-παρτι για την Πρωτοχρονιά

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρά το lockdown και τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι θα είναι αμείλικτοι με όσους παραβιάσουν τα όσα ισχύουν, αρκετοί ετοιμάζουν ξέφρενα ρεβεγιόν

Την στιγμή που ο κοροναϊός χτυπάει ανελέητα την Ελλάδα και ακόμη παραμένουν σε lockdown αρκετές περιοχές ορισμένοι σχεδιάζουν τα επόμενα πάρτι τους.

Οι αρχές είναι σε ετοιμότητα καθώς αρκετοί αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα ετοιμάζουν κορονο-πάρτι την Πρωτοχρονιά

Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και αυστηροί αφού ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από τις 22:00 το βράδυ.

Κορονο-πάρτι και lockdown

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρά τα μέτρα που υπάρχουν και παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι θα είναι αμείλικτοι με όσους παραβιάσουν τα όσα ισχύουν, αρκετοί ετοιμάζουν ξέφρενα ρεβεγιόν.

Οι ειδικοί ωστόσο, προειδοποιούν ότι τα ρεβεγιόν θα φέρουν αύξηση κρουσμάτων. Με αποτέλεσμα μια νέα έκρηξη κρουσμάτων μπορεί να φέρει πιο κοντά ένα τρίτο κύμα της πανδημίας κοροναϊού.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζουν κορονο-πάρτι για το Πάσχα σε βίλες στη Μύκονο

Για τον λόγο αυτό, κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην συγκεντρωθούν στα σπίτια για τον εορτασμό, πλην των στενών μελών της οικογένειας, καθώς επισημαίνουν ότι ένας και μόνο ασυμπτωματικός φορέας να υπάρχει σε μία οικογένεια μπορεί να προκαλέσει διασπορά.

Πρόσφατα άλλωστε ότι η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου πρόσφατα είχε αναφέρει ότι αν βγουν οι μάσκες, υπάρχουν τραγούδια και κάποιος είναι ασυμπτωματικός, τότε αρκούν «μόλις 8 λεπτά για να αρχίσει η διασπορά κοροναϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους».

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ

Όπως έχουν τονίσει οι αρμόδιοι για την τήρηση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο αυστηρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το μέγιστο επιτρεπτό όριο ατόμων ανά σπίτι για τα ρεβεγιόν και τις οικογενειακές συναθροίσεις είναι τα εννέα άτομα, δηλαδή δύο οικογένειες.

Από τις 22:00 έως τις 05:00 θα ισχύσει η πιο αυστηρή (και νυχτερινή) απαγόρευση κυκλοφορίας.

Που σημαίνει ότι αν πάει κανείς σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είτε να φύγει πριν από τις 22:00 και πριν αλλάξει ο χρόνος είτε θα… ξενυχτήσει στο σπίτι που θα τον φιλοξενήσει.

Στο ρεβεγιόν με τον κωδικό 6

Όσον αφορά τη μετακίνηση των πολιτών προς τις οικογενειακές συναθροίσεις για τους εορτασμούς, θα πρέπει να στέλνεται με SMS στο 13033 ο κωδικός 6 ή να υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης.

Για τις μετακινήσεις την Πρωτοχρονιά, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όπως προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος θα υπάρξει επανάληψη του διημέρου των Χριστουγέννων «με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ και στην αλλαγή χρόνου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τις ημέρες αυτές επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024