Εναρμονισμένος με τις σύγχρονες απαιτήσεις, ο Δήμος Καλλιθέας προσφέρει σε δημότες του την ευκαιρία να λάβουν απομακρυσμένα ιατρική συμβουλευτική διάγνωση

Στη δημιουργία online κλινικής, μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους ιατρούς και να λάβουν συμβουλευτική διάγνωση, προχωρά  ο Δήμος Καλλιθέας, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Ο πολίτης θα επικοινωνεί με το Δημοτικό Κέντρο Υγείας στο τηλέφωνο 210 9532712-13 ή μέσω email στο iatreia@kallithea.gr και θα εγγράφεται στην εν λόγω υπηρεσία.

Αυτονόητο είναι πως πρέπει να διαθέτει προσωπικό λογαριασμό email, καθώς και συσκευή με κάμερα με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, θα δρομολογείται διασύνδεση μέσω ασφαλούς καναλιού βιντεοσυνεδρίας με ειδικό ιατρό, υπάλληλο του Δημοτικού Κέντρου Υγείας του Δήμου Καλλιθέας.

Εναλλακτικώς, μπορεί να προγραμματίζονται ραντεβού τηλεσυνεδρίας με τοπικούς ιατρούς που θα δηλώσουν διαθεσιμότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής του Δήμου Καλλιθέας.

Τα βήματα αναλυτικά

Ο πολίτης επικοινωνεί με το Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας στα τηλέφωνα 210 9532712-13 ή μέσω email στο iatreia@kallithea.gr, προκειμένου να προγραμματίσει βιντεοσυνεδρία με τον ειδικό ιατρό (παιδίατρο, γυναικολόγο, πνευμονολόγο, καρδιολόγο και γενικό ιατρό).

Μόλις προγραμματιστεί το ραντεβού, λαμβάνει στο email που έχει δηλώσει τα στοιχεία της βιντεοσυνεδρίας (δηλαδή, αποστέλλεται link για να συνδεθεί, με ημερομηνία και ώρα).

Προ της βιντεοσυνεδρίας λαμβάνει υπενθύμιση μέσω email.

Μετά την ολοκλήρωση της βιντεοσυνεδρίας λαμβάνει στο email του συμβουλευτική διάγνωση.

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης μέσω ΗΔΙΚΑ, συνεπώς ο πολίτης, εάν έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης, μπορεί να λάβει τη συνταγή του.

Ο πολίτης πρέπει να διαθέτει λογαριασμό email που θα δηλώσει στην υπηρεσία του Δήμου κατά την εγγραφή του, καθώς και συσκευή με κάμερα με πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε απόλυτη συνάφεια με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr