Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Παρατράγουδα με τους εμβολιασμούς στη Γερμανία - Χορήγησαν υπερβολική δόση

Κοροναϊός : Παρατράγουδα με τους εμβολιασμούς στη Γερμανία – Χορήγησαν υπερβολική δόση

Η εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 της Γερμανίας επισκιάστηκε από ατύχημα στο βορρά, όπου οκτώ εργαζόμενοι σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων έλαβαν υπερβολική δόση

Το πρώτο κύμα των εμβολιασμών για τον κοροναϊό ξεκίνησε στην Ευρώπη, με τα πρώτα προβλήματα να εντοπίζονται στην Γερμανία.

Τα πρώτα εμβόλια ξεκίνησαν το ταξίδι για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυριακή συνταξιούχοι, γιατροί αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλαβαν θέση για να εμβολιαστούν σε μια προσπάθεια να μπει ένα φρένο στην πανδημία.

Η εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 της Γερμανίας επισκιάστηκε από ατύχημα στο βορρά, όπου οκτώ εργαζόμενοι σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων έλαβαν υπερβολική δόση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι περιφερειακές αρχές της Vorpommern-Ruegen δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι στην πόλη Στράλσουντ έλαβαν πέντε φορές μεγαλύτερο ποσοστό από τη συνιστώμενη δόση του εμβολίου BioNTech-Pfizer. Τέσσερις πήγαν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Μεμονωμένα λάθη

«Λυπάμαι βαθιά για το συμβάν. Αυτή η μεμονωμένη περίπτωση οφείλεται σε μεμονωμένα λάθη. Ελπίζω ότι όλοι οι πληγέντες δεν θα παρουσιάσουν σοβαρές παρενέργειες» δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας, Στέφαν Κέρθ.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ορισμένες γερμανικές περιοχές αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν εμβόλια που ελήφθησαν το Σαββατοκύριακο με την υποψία ότι οι ψυχρές συνθήκες που απαιτούνταν για τη διατήρησή τους δεν υπήρχαν κατά τη διαδικασία παράδοσης.

Οι αρχές της Vorpommern-Ruegen παρέπεμψαν σε προηγούμενες ανακοινώσεις της BioNtech ότι οι μεγαλύτερες δόσεις δοκιμάστηκαν στη Φάση 1 των μελετών χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Η θερμοκρασία

Σημειώνεται πως το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, το οποίο χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία mRNA, πρέπει να φυλάσσεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες περίπου -70 βαθμούς Κελσίου για να παραμείνει αποτελεσματικό πριν αποσταλεί σε κέντρα διανομής.

Η Pfizer έχει σχεδιάσει ειδικά κιβώτια αποστολής γεμάτα με ξηρό πάγο για να αποτρέψει την καταστροφή του εμβολίου κατά τη μεταφορά. Οι δόσεις μπορούν να διατηρηθούν σε ειδικά ψυγεία για έως και έξι μήνες ενώ κατά την αποστολή τους στο νοσοκομεία, στα απλά ψυγεία που φυλάσσονται, αντέχουν για πέντε ημέρες (στους 2C έως 8 βαθμούς Κελσίου).

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024