Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν έχει καμία παρενέργεια, παρά μόνο λίγο πόνο όταν πιέζει το σημείο, όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια

Για το αντιεμβολιαστικό κίνημα αλλά και την κατάσταση της υγείας μετά τον δικό της εμβολιασμό μίλησε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν έχει καμία παρενέργεια, παρά μόνο λίγο πόνο όταν πιέζει το σημείο, όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια.

Η ίδια μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η πιο διαδεδομένη θεωρία για το εμβόλιο είναι ότι το RNA θα μετατραπεί σε DNA και έτσι θα νοσήσει με κοροναϊό ο άνθρωπος που θα το κάνει.

Η κ. Γκάγκα εξήγησε πως η μετατροπή του RNA σε DNA είναι μια φυσική λειτουργία των ιών για να πολλαπλασιάζονται στον ανθρώπινο οργανισμό. Όμως, κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί με το εμβόλιο, καθώς η ποσότητα RNA του ιού είναι ελάχιστη. Επομένως τόνισε έχει ελάχιστες έως και καθόλου πιθανότητες ο ιός να λειτουργήσει, όπως λειτουργεί φυσικά, μέσω του εμβολίου.

«Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται κατά του εμβολίου πραγματικά δε μπορούν να σταθούν», επεσήμανε η γιατρός και προσέθεσε ότι τα εμβόλια είναι μια πολύ ασφαλής λύση.

Όσον αφορά τις παρενέργειες του εμβολίου η ίδια ανέφερε πως «σε όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχουν γίνει, έχουμε ελάχιστες αναφυλακτικές αντιδράσεις, μάλλον λιγότερες από όσες έχουμε συνηθίσει με άλλα εμβόλια».

Η αναφυλαξία είναι κάτι συνηθισμένο ακόμα και με φάρμακα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εξήγησε η γιατρός.

Σχετικά με το αντιεμβολιαστικό κίνημα η κ. Γκάγκα εξήγησε ότι οι μελέτες τους δε δημοσιεύονται ποτέ σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Η γιατρός, διευκρίνισε ότι «είναι πολύ αυστηρά τα πρωτόκολλα και τα δεδομένα είναι πολύ καλά ελεγμένα». Ο λόγος που η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου προχώρησε τόσο γρήγορα, όπως είπε η κ. Γκάγκα, είναι αφενός η τεχνολογία που είναι πολύ πιο ισχυρή σήμερα και αφετέρου ότι η πανδημία ήταν σε πολύ μεγάλη έξαρση.

Τέλος, η κ. Γκάγκα εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr