Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα θύματα της πανδημίας στη Ρωσία τετραπλάσια από τον επίσημο απολογισμό

Τα θύματα της πανδημίας στη Ρωσία τετραπλάσια από τον επίσημο απολογισμό

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο αναφέρθηκαν 241.193 περισσότεροι θάνατοι από ό,τι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο η Ρωσία κατέγραψε δραματική αύξηση των θανάτων κατά 20,5%, ανακοίνωσε την Δευτέρα η κρατική στατιστική αρχή Rosstat.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο αναφέρθηκαν 241.193 περισσότεροι θάνατοι από ό,τι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Το νούμερο αυτό είναι πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τους 55.265 επιβεβαιωμένους νεκρούς  της πανδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που περιλαμβάνει δεδομένα για τον Δεκέμβριο.

Αν και ο αριθμός των θανάτων είναι αναμενόμενο να παρουσιάζει διακυμάνσεις από έτος σε έτος, η εκτίμηση των λεγόμενων πλεοναζόντων θανάτων θεωρείται καλός δείκτης των επιπτώσεων της πανδημίας, καθώς συμπεριλαμβάνει τους θανάτους από άλλες αιτίες που ίσως συνδέονται με την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Χειρουργεία που ακυρώθηκαν και ιατρικές εξετάσεις που αναβλήθηκαν είναι δύο από τους επιπλέον λόγους για τους οποίους η πανδημία προκάλεσε αύξηση των θανάτων. Θάνατοι από κοροναϊό στους οποίους η αιτία θανάτου δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί συμπληρώνουν την εικόνα.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο εξέτασε τα δεδομένα της Rosstat, μόνοι οι μισοί από τους πλεονάζοντες θανάτους μπορούν να αποδοθούν άμεσα στον πανδημικό κοροναϊό.

Και πάλι όμως το νούμερο των 116.030 θανάτων που μπορούν να αποδοθούν στην Covid-19 είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τους επιβεβαιωμένους θανάτους από τη νόσο.

Οι πλεονάζοντες θάνατοι στη Ρωσία κορυφώθηκαν τον Νοέμβριο, μήνα κατά τον οποίο καταγράφηκαν 55,5% περισσότεροι νεκροί σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Οι θάνατοι που αναφέρθηκαν τον Οκτώβριο ήταν 30,3% περισσότεροι από ό,τι  τον Οκτώβριο του περυσινού έτους, δείχνουν τα στοιχεία της Rosstat.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024