Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο γιατρός - ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης σημείωσε ότι με τους εμβολιασμούς τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται άρδην

«Το εμβόλιο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας» τονίζει ο κ. Γιώργος Παυλάκης, γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» σημείωσε ότι με τους εμβολιασμούς τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται άρδην και εκτίμησε ότι σταδιακά οι όποιοι φόβοι «θα καταλαγιάσουν».

«Τα εμβόλια είναι από τα πιο καλά εμβόλια που μπορούμε να έχουμε» είπε ο κ. Παυλάκης συμπληρώνοντας πως «δεν φοβάμαι την καινούρια τεχνολογία γιατί εμείς την εφαρμόζουμε περισσότερο από είκοσι χρόνια».

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να το κάνουν, σημείωσε ο ίδιος. «Στις ΗΠΑ οι σοβαρές παρενέργειες είναι ελάχιστες και είναι αντιμετωπίσιμες» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης. Το εμβόλιο δεν θα χορηγείται σε εγκύους διότι δεν έχουν τελειώσει οι σχετικές μελέτες, ενώ δεν ενδείκνυται για όσους έχουν σοβαρές αλλεργίες.

Απευθυνόμενος σε όσους είναι δύσπιστοι τους προέτρεψε να έχουν ανοιχτό μυαλό και να ενημερώνονται για τα επιστημονικά δεδομένα. «Θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου» κατέληξε ο γιατρός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr