Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια σε Αττικόν και Ευαγγελισμό

Κοροναϊός : Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια σε Αττικόν και Ευαγγελισμό

Είναι οι πρώτες παρτίδες εμβολίων που μεταφέρονται σε νοσοκομεία της χώρας.

Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί έφτασαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κοροναϊού σε Αττικόν και Ευαγγελισμό, όπου και θα γίνουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σήμερα.

Τα εμβόλια έφτασαν στα δύο νοσοκομεία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς είναι οι πρώτες παρτίδες εμβολίων που μεταφέρονται σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μεταφορά των εμβολίων δεν είναι μία απλή διαδικασία, καθώς χρειάζεται να βγουν από τα ειδικά ψυγεία όπου φυλάσσονται στους -80 βαθμούς Κελσίου και τα οποία παραμένουν σε μυστική τοποθεσία.

Μόλις τα εμβόλια βγουν από τα ειδικά ψυγεία θα έχουν «διάρκεια ζωής» 5 ημέρες σε θερμοκρασίες και θα μεταφέρονται στα νοσοκομεία με ειδικά isoboxes όπου η θερμοκρασία θα είναι 2-5 °C.

Ανοίγει στον «Ευαγγελισμό» η αυλαία του εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται πως σε λίγες ώρες ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον «Ευαγγελισμό», όπου μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος θα εμβολιαστούν πρώτοι, συμβολίζοντας και  τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα κάνει το εμβόλιο στις 13:00 ενώ τριάντα λεπτά αργότερα η σκυτάλη θα δοθεί στον φιλοξενούμενο στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού, Μιχάλη Γιοβανίδη.

Γιατί επέλεξε ο πρωθυπουργός το «Αττικόν»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά θα εμβολιαστεί στο νοσοκομείο «Αττικόν», μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα.

Επιλογή η οποία έχει επίσης τον δικό της συμβολισμό αφού το «Αττικόν» είναι η «έδρα» του καθηγητή Τσιόδρα.

Ο εμβολιασμός θα γίνει εκτός από τον Ευαγγελισμό και το Αττικόν,  σε άλλα τρία νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Σωτηρία, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Το παράδειγμα του εμβολιασμού δίνει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που θα μεταβεί στις 14.00 στον Ευαγγελισμό.

Ο εμβολιασμός θα γίνει εκτός από τον Ευαγγελισμό σε άλλα τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024