Με την adidas συνεργάστηκε η Meissen, ο παλαιότερος κατασκευαστής πορσελάνης στην Ευρώπη, για να δημιουργήσει ένα αποκλειστικό έργο τέχνης.

Το φιλοτεχνημένο στο χέρι ζευγάρι υποδημάτων ZX8000, από δέρμα ύψιστης ποιότητας και ζωγραφισμένο στο χέρι από τους τεχνίτες της Meissen, βάρους 950 γραμμαρίων, δημιουργήθηκε με κόπο σε διάστημα έξι μηνών.

Στο έργο τέχνης συναντιούνται το βάζο Krater της Meissen και το πρωτότυπο ζευγάρι υποδημάτων ZX8000 της γερμανικής εταιρείας αθλητικών υποδημάτων.

Το Krater πρωτοσχεδιάστηκε το 1856, και ενώνει μια σειρά στυλ διακόσμησης και τεχνικών από όλη τη διαδρομή 310 ετών του φημισμένου κατασκευαστή πορσελάνης.

Το μοντέλο ZX8000 που προέκυψε από τη συνεργασία είναι διακοσμημένο με 15 από τα 130 διακοσμητικά μοτίβα του Krater.

Κάθε ένα από τα 15 αυτά μοτίβα, με μέγιστη φροντίδα και ακρίβεια αναδημιουργήθηκε από τέσσερις διαφορετικούς ζωγράφους σε τρία διαφορετικά τμήματα της Meissen.

Το προϊόν της συνεργασίας δημοπρατήθηκε στου Sotheby’s – η δημοπρασία έλαβε χώρα μεταξύ 7 και 16 Δεκεμβρίου – και το ποσό θα δωρηθεί στο Brooklyn Museum ως υποστήριξη της πρόσβασης υποεξυπηρετούμενων νεαρών νεοϋορκέζων σε σπουδές τέχνης.

Νωρίτερα μέσα στο 2020, η adidas εγκαινίασε το πρόγραμμα A-ZX με μία σειρά επιλεγμένων συνεργατών από όλον τον κόσμο.

Κάθε συνεργάτης, χρησιμοποιώντας ως καμβά το franchise ZX, κομίζει μια μοναδική προσέγγιση σε ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας αθλητικών υποδημάτων.

Η συνεργασία με τη Meissen ήταν η υλοποίηση του A-ZX για τον μήνα Δεκέμβριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr