newspaper
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Θα ειπωθεί άραγε εκ νέου το «όποιος διαφωνεί, να κατέβει από το τρένο…»

Κοροναϊός : Τα παιδιά έγιναν ο Άγιος Βασίλης των υγειονομικών - Τους έστειλαν ευχές και δώρα

Κοροναϊός : Τα παιδιά έγιναν ο Άγιος Βασίλης των υγειονομικών – Τους έστειλαν ευχές και δώρα

Περισσότερες από 8.000 κάρτες και μηνύματα αλληλεγγύης στάλθηκαν προς το υγειονομικό προσωπικό, τους σύγχρονους ήρωες των παιδιών

Στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» τα τροχήλατα τραπέζια νοσηλείας γέμισαν από πολύχρωμες ευχετήριες κάρτες, δώρα και κουτιά με γλυκά που πήραν για λίγο τη θέση των ιατρικών εργαλείων.

Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έκαναν ένα μικρό διάλειμμα από τη μάχη που δίνουν καθημερινά απέναντι στον κοροναϊό για να διαβάσουν τις ευχές των μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου Παλαιού Φαλήρου και να χαμογελάσουν έστω και πίσω από τις μάσκες που φορούν διαρκώς.

Οι σύγχρονοι ήρωες φορούν μάσκες και βρίσκονται στα νοσοκομεία

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες το υγειονομικό προσωπικό αποτελεί τους σύγχρονες ήρωες της περιόδου, ήρωες που δεν φορούν κάπες, αλλά μάσκες, ρόμπες και στολές , βρίσκονται στα νοσοκομεία και παλεύουν.

«Βάλτε τα δυνατά σας, θα τα καταφέρετε. Φυλακίστε τον κοροναϊό», γράφει η μαθήτρια Ελπίδα Κ., γνωρίζοντας πως η ζωγραφιά της και η κάρτα της θα φτάσει στα χέρια των δικών της μαχητών.

Εκείνη τη μέρα στο νοσοκομείο, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας Ελένη Πισιμίση μαζί με συναδέλφους της επισκέπτονταν κάθε όροφο ξεχωριστά αφήνοντας τα δώρα των παιδιών που έγιναν «ο Άγιος Βασίλης» του προσωπικού.

Έξω από τις ΜΕΘ Covid-19, η πόρτα γράφει μπροστά Stop. Covid, και εκείνη την ώρα ο νοσηλευτής Κώστας Βουδούρης ετοιμάζεται φορώντας την ειδική στολή, να μπει μέσα στο θάλαμο. Αυτή η διαδικασία αποτελεί τη δική τους καθημερινότητα, τη δική τους συνήθεια εδώ και πολλούς μήνες.

«Έχουμε συνηθίσει πλέον όσοι είμαστε στις ΜΕΘ Covid-19. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, είχαμε πολύ μεγάλο στρες γιατί ήταν κάτι άγνωστο για εμάς. Είχαμε άγχος αν θα είμαστε καλά, αν θα ξαναγυρίσουμε στην οικογένειά μας , πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να μην κολλήσουμε τους δικούς μας, είχαμε στο μυαλό μας ότι για να μας ντύνουν με τόσο ειδικές στολές, τα πράγματα είναι δύσκολα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νοσηλεύτρια στις ΜΕΘ Covid-19, Όλγα Ελένη- Γκάτζια, την ώρα που της προσφέρουν τη δική της κάρτα.

«Αυτές οι ευχετήριες κάρτες μας συγκινούν, μας ξαφνιάζουν, γιατί δεν είχαμε συνηθίσει τέτοιες εκδηλώσεις αγάπης, μας χαροποιούν και μας δίνουν δύναμη», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ευχαριστούμε που μας φροντίζετε»

«Αγαπητοί γιατροί και νοσηλευτές αυτά τα Χριστούγεννα να γίνετε εσείς ο Άγιος Βασίλης που θα φέρει Υγεία σε όλους τους αρρώστους, στους αγαπημένους σας και φυσικά σ’ εσάς. Το 2021 να γίνετε οι δυνατοί ήρωες που θα νικήσετε τον κοροναϊό και θα γυρίσετε στις οικογένειές σας. Ευχαριστούμε που μας φροντίζετε», γράφει στην δική της κάρτα η μικρή μαθήτρια, Όλγα- Μαρία Ζ., και η ευχή της ακούγεται δυνατά μέσα στον θάλαμο.

Στον 5ο όροφο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19, η νοσηλεύτρια Μαρία Γιανναράκου, ετοιμάζεται να μπει στο δωμάτιο για να τους αφήσει ένα μικρό δώρο, ένα γούρι για το νέο έτος καθώς και μια ευχετήρια κάρτα. Κουβαλώντας ένα κουτί με πολλά δώρα και κάρτες και μπαίνοντας μέσα στο σχεδόν άδειο δωμάτιο που υπάρχει μόνο μία ασθενής, η κ. Γιανναράκου την καλημερίζει και της εύχεται «χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα» καθώς και «να χαίρεται την οικογένειά της», με την ασθενή να της απαντά εκείνη την ώρα «να σαι καλά, υγεία κι ευτυχία».

Μαζί με τους ασθενείς

«Σε αυτές τις γιορτές δεν ξεχνάμε και τους ασθενείς μας που θα είναι μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας μαζί τους είναι μέσω βιντεοκλήσεων. Η διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μαζί με τους νοσηλευτές των κλινικών Covid-19 μοίραζαν ευχετήριες κάρτες σε όλους τους ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, και τους προσέφεραν και ένα χειροποίητο γούρι με την ευχή το 2021 να έχουν υγεία και να γιορτάζουν την κάθε μέρα μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Για φέτος θα είναι δίπλα τους οι νοσηλευτές και θα γιορτάσουν μαζί αυτές τις τόσο διαφορετικές γιορτινές μέρες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πισιμίση.

Όπως σημειώνει, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοίμαζαν μία γιορτή για το προσωπικό, ωστόσο φέτος είναι διαφορετικά. «Μέσα σε αυτή την τόσο φορτισμένη ατμόσφαιρα, τόσο από τη σωματική κόπωση που έχει επέλθει όσο και από την ψυχολογική επιβάρυνση που βιώνουμε όλοι μας, κάποιες απλές πράξεις έχουν ιδιαίτερη αξία και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα μας για τη ζωή των ασθενών μας και τη συναισθηματική τους υποστήριξη», αναφέρει.

«Υγεία και προσοχή» : Το μήνυμα νοσηλεύτριας που νόσησε από κοροναϊό

Η νοσηλεύτρια Βάσω Κατσιώτη επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στο πόστο της μιας και είχε νοσήσει από κοροναϊό στις 8 Νοεμβρίου. Λαμβάνοντας κι εκείνη την ευχετήρια κάρτα της λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αυτή η δύσκολη χρονιά έδειξε ότι «η ζωή μας αξίζει παραπάνω από καθετί άλλο». Περιγράφοντας την περιπέτειά της με τον ιό αναφέρει πως ένιωθε σαν να της χτυπούσε ένας άνθρωπος το σώμα για ώρες. Το δικό της μήνυμα για φέτος είναι απλό, «υγεία και προσοχή».

Πίσω από τις μάσκες τους οι νοσηλεύτριες των ΜΕΘ Covid-19 εύχονται υγεία, υπευθυνότητα και αισιοδοξία, γιατί όπως λένε, αυτή είναι που τους δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουν.

Στάλθηκαν σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό περισσότερες από 8.000 κάρτες

Οι πόρτες κλείνουν, το διάλειμμα τελειώνει, και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην υπηρεσία τους, έχοντας αποκτήσει καινούριους φίλους και θαυμαστές πλέον, τις μαθήτριες και τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου.

Οι κάρτες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», και γέμισαν με μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης τα νοσοκομεία και τα υγειονομικά κέντρα από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.

Περισσότερες από 8.000 κάρτες, ζωγραφιές και μηνύματα αλληλεγγύης και ευχών συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν προς γιατρούς, νοσηλευτές/ριες, διοικητικό προσωπικό, προσωπικό καθαρισμού και σίτισης που συναποτελούν το υγειονομικό προσωπικό, αναδεικνύοντας τη σημασία του δικαιώματος στην Υγεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνεται καθημερινά.

Only in

«Πόλεμος» στα ηλεκτρικά πατίνια

Όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις πόλεις, τα ηλεκτρικά πατίνια μπαίνουν στο «κάδρο» αυστηρών κανονισμών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023