Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατέντα έλληνα καθηγητή στη Βρετανία επιταχύνει την παραγωγή εμβολίων - Τι λέει στο MEGA

Πατέντα έλληνα καθηγητή στη Βρετανία επιταχύνει την παραγωγή εμβολίων – Τι λέει στο MEGA

«Φτιάξαμε μια συσκευή με την οποία μπορούμε να παράγουμε εμβόλια τύπου RNA, σε πολύ περιορισμένο χώρο, με σκοπό στο μέλλον, να γίνεται η παραγωγή μέσα σε νοσοκομείο ή μέσα σε ένα ιατρείο», είπε ο καθηγητής

Μια σημαντική «πατέντα» που θα συντελέσει στην ταχύτερη παραγωγή εμβολίων αναπτύσσει μια επιστημονική ομάδα στην Βρετανία. Ο επικεφαλής της, καθηγητής συστημάτων βιώσιμης παραγωγής στο King’s College, Χάρης Μακατσόρης, μίλησε στο MEGA.

«Με την ομάδα μου εργαζόμαστε σε τεχνικές εντατικοποίησης διεργασιών παραγωγής. Φτιάξαμε μια συσκευή με την οποία μπορούμε να παράγουμε εμβόλια τύπου RNA, σε πολύ περιορισμένο χώρο, με σκοπό στο μέλλον, να γίνεται η παραγωγή μέσα σε νοσοκομείο ή μέσα σε ένα ιατρείο» εξήγησε.

Η διαδικασία αυτή «τρέχει» τέσσερα χρόνια. «Τη νέα χρονιά ξεκινάμε την διαδικασία εγκρίσεως. Μάλλον σε 12 μήνες θα είμαστε έτοιμοι» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Γκάγκα: Θα εμβολιαστώ την Κυριακή

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, είπε ότι η ίδια θα εμβολιαστεί την Κυριακή, δηλώνοντας αισιόδοξη και ανακουφισμένη.

Σε ότι αφορά τους συναδέλφους της που έχουν δεύτερες σκέψεις για τον εμβολιασμό είπε: «Ξεκινήσαμε μια διαδικασία ενημέρωσης μέσω του Ιατρικού Συλλόγου. Συζητάμε πολύ με όλους τους συναδέλφους. Νομίζω ότι θα το κάνουμε όλοι, δεν θα υπάρχει θέμα».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών σχολείων, εξηγώντας ότι το πρόβλημα δεν έγγειται εκεί.

Και συνέχισε: « Είμαι υπέρμαχος των ανοιχτών σχολείων. Απαραίτητο για τα παιδιά. Εφόσον κρατούνται τα πρωτόκολλα μπορούμε να είμαστε ασφαλείς. Έχει σχέση με το αν οι γονείς κρατούν τα μέτρα όταν πάνε και φέρνουν τα παιδιά Δεν είναι το πρόβλημά μας τα σχολεία. Το θέμα είναι πώς θα συμπεριφερθούμε όλοι αυτές τις μέρες, πόσους ανθρώπους θα δούμε. Σε μια εβδομάδα τα κρούσματα μπορούν να πολλαπλασιαστούν».

Βρέθηκε χρηματοδότηση για τη θεραπεία έναντι του κοροναϊού με λεφοκύτταρα

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προτάθηκε να χρηματοδοτήσει την θεραπεία έναντι του κοροναϊού με «Τ» λεμφοκύτταρα που αναπτύσσει ο συντονιστής-Διευθυντής της αιματολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, μαζί με την ομάδα του.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι αξίζει να το βοηθήσει. Μας τηλεφώνησαν. Αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την μελέτη αυτή. Έχουμε τα χρήματα να αγοράσουμε τις πρωτεΐνες του ιού και άλλα αντιδραστήρια που χρειάζονται από το εξωτερικό. Σε δύο μήνες θα είμαστε έτοιμοι» τόνισε.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτήσει μια άλλη μελέτη της συγκεκριμένης ομάδας.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024