Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα συγκινητικά κάλαντα της... πανδημίας που έψαλαν σε χωριό της Καρπάθου

Τα συγκινητικά κάλαντα της… πανδημίας που έψαλαν σε χωριό της Καρπάθου

Ακούστηκαν σε κάθε σπίτι στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αθήνα, στην Ρόδο και όπου έχει Βωλαδιώτες με την ευχή του χρόνου να καταφέρουν να έρθουν στο Χωριό.

Βουβά τα Χριστούγεννα φέτος. Χωρίς κάλαντα, χωρίς παιδικές, κι όχι μόνο φωνές να τραγουδούν στους δρόμους και στα σπίτια. Ομως, για κάποιους η παράδοση, το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πάνω απ’ όλα και γι’ αυτό αποφάσισαν να γιορτάσουν διαφορετικά.

Αυτό έκαναν στο χωριό Βωλάδα της Καρπάθου, του πανέμορφου αυτού νησιού στην εσχατιά της Ελλάδας. Κι όπως μας ενημέρωσαν: Ηταν πραγματικά πρωτόγνωρο, περίεργο αλλά παράλληλα δυνατό και συγκινητικό το συναίσθημα του ‘’να τραγουδάς μόνος σου τα κάλαντα’’ χωρίς να έχεις απέναντί αγαπημένα σου πρόσωπα. Χθες τα κάλαντα του Α.Σ Απόλλων Βωλάδος ακούστηκαν δυνατά σε όλη την Βωλάδα από ηχεία που είχαμε τοποθετήσει στο Σχολείο με την ευχή να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που τα ‘’είπαμε’’ έτσι.

Ακούστηκαν σε κάθε σπίτι στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αθήνα, στην Ρόδο και όπου έχει Βωλαδιώτες με την ευχή του χρόνου να καταφέρουν να έρθουν στο Χωριό.

Ας προσευχηθούμε στην Πλαγιά μας να περάσει γρήγορα όλο αυτό το άσχημο ‘’όνειρο’’ που ζούμε και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς, σοφότεροι και πιο ενωμένοι στην παλιά μας καθημερινότητα. Ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλά με υγεία και χαμόγελα σε όλο τον κόσμο!! Παρόλο τις δυσκολίες που συναντάμε, η δράση του Απόλλων Βωλάδος συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε το καλύτερο για το Χωριό και τα παιδιά μας και οραματιζόμαστε μεγάλα έργα που έχουμε ήδη ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη. Για αυτό κάθε ενίσχυσή σας είναι πολύτιμη για εμάς.

Όποιος επιθυμεί να αφήσει τον οβολό του για τα κάλαντα, ας επικοινωνήσει με τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε τις προσπάθειές μας! Ευχαριστούμε τους οργανοπαίχτες μας τον Tony Xarokopos στην λύρα, τον Nikos Moschonas στην Τσαμπούνα και τον Nikos Pouzoukakis στο Λαούτο. Ευχαριστούμε επίσης τον George Hatzikonstantis για τον Ήχο καθώς και τον Vasilis Constantine για την βιντεοσκόπηση με Drone. Από όλη την Οικογένεια του Αθλητικού μας συλλόγου ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Λόγω του κορονοϊού φέτος αδυνατούμε, να έρθουμε στα σπίτια σας τα κάλαντα να πούμε. Γι’ αυτό και ο Απόλλωνας θε να πρωτοπορήσει, κι απ’ το Σχολείο τις ευχές θα σας τις τραγουδήσει. Πρωτάκουστες, πρωτόγνωρες αυτές οι καταστάσεις, να μην μπορείς τους Χωριανούς να τους σφιχταγκαλιάσεις. Ανοίξτε τα παράθυρα, τις πόρτες και τα φώτα, αλλάξανε τα έθιμα δεν είναι όπως πρώτα. Ανοίξτε υπολογιστές, το διαδίκτυό σας, να ακούσετε τα κάλαντα που λέμε στο Χωριό σας.

Ήρθανε τα Χριστούγεννα κι εμείς μ’ αυτό τον τρόπο, απ’ τα ηχεία τις ευχές μοιράζουμε στον τόπο. Στέλνουμε την αγάπη μας για να χτυπήσει πρώτη, την πόρτα καθενός σπιτιού και κάθε Βωλαδιώτη. Με θετική ενέργεια και αισιοδοξία, να βοηθήσει η Πλαγιά να φύγει η πανδημία. Να ‘ρθετε που την ξενιτιά όλοι οι ξενιτεμένοι, και να γεμίσει το Χωριό που ‘στε ‘νηορεμένοι. Κι όλοι μαζί σαν μια γροθιά, σύνθημα να ‘ναι όλων, ψηλότερα να φτάσουμε ακόμη τον Απόλλων! Άλλωστε αυτός ο σύλλογος θέλει να αποφέρει, χαρά σε κάθε ένα παιδί, χειμώνα καλοκαίρι. Ζητούμε την βοήθεια, την συμπαράστασή σας, για μας θα ‘ναι πολύτιμη, κάθε ενίσχυσή σας. Χαρούμενα Χριστούγεννα κι ότι επιθυμείτε, για το ταμείο ξέρετε όλους που θα μας βρείτε. Μαντινάδες: Πέτρος Βαρδαούλης

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024