Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δρόμος των ποιητών

Ο δρόμος των ποιητών

Στο δήμο της Γλυφάδας άφησαν στους ποιητές τα λόγια και στους εαυτούς τους τα έργα.

Οι ποιητές περπάτησαν σε όλη την οικουμένη προκειμένου να κατανοήσουν πως λειτουργεί ο κόσμος και να τον αποτυπώσουν με τα δικά τους λόγια όπως εκείνοι τον αντιλαμβάνονται. Πολλοί διαβάζουν ποίηση λίγοι όμως την συναντάνε κυριολεκτικά στον δρόμο είτε περπατώντας είτε στεκόμενοι.

Στη Γλυφάδα μετέτρεψαν έναν δρόμο της πόλης σε ποιητική ραψωδία και τον ονόμασαν κιόλα ο «Ο δρόμος των ποιητών».

Όραμα, σχεδιασμός, οργάνωση, βουτιά μέσα στα βιβλία για την ανάδειξη των πιο αντιπροσωπευτικών στίχων, κατασκευή με βιοκλιματικά υλικά και δουλειά δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα άξιο αναγνώρισης. Ο δρόμος των ποιητών άρχισε ήδη να περπατιέται.

«Η ανάπλαση της Λαμπράκη, που βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν είναι σαν καμία άλλη που έχουμε κάνει ! Τι κάναμε αυτή τη φορά; Διώξαμε την ασχήμια που υπήρχε και βάλαμε στη θέση της την ποίηση. Ο περίπατος στο νέο αυτό χώρο – που πριν ήταν μια απροσπέλαστη ουσιαστικά για τους πεζούς και «ταλαιπωρημένη» νησίδα – μετατρέπεται σε μία εμπειρία μοναδική.»

» Εξηγούμαι αμέσως: Το πρώτο κομμάτι της ριζικής ανάπλασης της Λαμπράκη (από την Μεταξά μέχρι την Κύπρου) μόλις ολοκληρώθηκε. Τα αυτοκίνητα δεν σταθμεύουν πλέον στη μέση της νησίδας αλλά σε θέσεις που δημιουργήσαμε περιμετρικά. Έτσι στη μέση της νησίδας δημιουργείται ένας υπέροχος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος.»

» Ένας πεζόδρομος, που όπως είχαμε υποσχεθεί όταν ολοκληρωθεί δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς, όπως η περίφημη Las Ramblas στη Βαρκελώνη. Στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, καθιστικά και – κυρίως – στρωμένος με τον πλούτο και τη σοφία της ελληνικής ποίησης.»

» Όσοι τον περπατούν βλέπουν στο διάβα τους το μεγαλείο της ελληνικής ποίησης. Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Καβάφης, Σολωμός, Παλαμάς, Καρυωτάκης και άλλοι σπουδαίοι. Η κληρονομιά και η περηφάνεια μας. Με στίχους στα ελληνικά και στα αγγλικά, για να διαβάζουν και να μαθαίνουν όλοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για αυτό το σπουδαίο έργο» δήλωσε ο Γιώργος Παπανικολάου δήμαρχος της πόλης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024