Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φέτος τα Χριστούγεννα η ψυχαγωγία μας σκορπίζει χαρά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη

Φέτος τα Χριστούγεννα η ψυχαγωγία μας σκορπίζει χαρά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη

Κάθε φορά που απολαμβάνουμε μια νέα, συναρπαστική ταινία, φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα παιδιών και ηλικιωμένων που χρειάζονται τη βοήθειά μας

Δε θα ήταν υπέροχο αν κάθε πράγμα που μας φτιάχνει την ημέρα είχε και θετικό αντίκτυπο στον κόσμο γύρω μας; Φέτος, η μαγεία των Χριστουγέννων επιτυγχάνει κάτι εξίσου όμορφο, αφού κάθε φορά που απολαμβάνουμε μια ταινία, ενοικιάζοντάς τη μέσω του Vodafone TV από τις 22 Δεκεμβρίου 2020 και για ένα μήνα, όλα τα έσοδα διατίθενται για καλό σκοπό, βοηθώντας παιδιά και ηλικιωμένους που βρίσκονται σε ανάγκη να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύτιμη τεχνολογία.

(Τεχνολογικά) είδη πρώτης ανάγκης

Εργασία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, ακόμη και η επικοινωνία μας με τους αγαπημένους μας περνούν πια μέσα από μια οθόνη. Φέτος, όλοι συνειδητοποιήσαμε πολύ καλά ότι ο βασικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός και η σύνδεση στο Internet δεν είναι πολυτέλειες του καιρού μας, αλλά είδη πρώτης ανάγκης. Και, δυστυχώς, όπως συμβαίνει με όλα τα απαραίτητα για την (ποιοτική) διαβίωσή μας πράγματα, πολλοί άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από αυτά. Φέτος τα Χριστούγεννα, το πάθος μας για τον κινηματογράφο μπορεί να μοιράσει και σε εκείνους λίγη αγάπη.

Όλα τα έσοδα από την ενοικίαση ταινιών στο Vodafone TV πρόκειται να διατεθούν από τη Vodafone Ελλάδας, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, για την κάλυψη των αναγκών παιδιών και ηλικιωμένων με tablets. Εκτιμάται ότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, πάνω από 500 παιδιά και ηλικιωμένοι θα αποκτήσουν ένα «παράθυρο στον κόσμο», έχοντας την ευκαιρία να συνεχίσουν την καθημερινή τους ζωή, εκπαίδευση, επικοινωνία και ψυχαγωγία, που είχαν στερηθεί λόγω των αντιξοοτήτων του 2020.

Για να επιτύχει αυτό το σημαντικό έργο, το Vodafone TV θα συνεργαστεί με τον Δεσμό, ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που λειτουργεί από το 2012 ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Ο οργανισμός συνεργάζεται με περισσότερους από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, παρέχοντας αναγκαία στήριξη και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος και της αντιμετώπισης και αποκατάστασης κρίσεων.

Η συνεργασία Δεσμού και Vodafone TV στοχεύει στη στήριξη της τηλεκπαίδευσης των παιδιών που ζουν σε δομές κλειστής φιλοξενίας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη στήριξη της επικοινωνίας και της ψυχαγωγίας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που ζουν σε ανάλογα κέντρα.

Μέσα από τα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια, και τα οποία είναι φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρέχονται υπηρεσίες πρόνοιας σε πολίτες από όλες τις περιφέρειας της Ελλάδας. Εντός τους λειτουργούν ειδικές δομές που υποστηρίζουν παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με σωματικές ή/και νοητικές αναπηρίες και άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Συνδέοντας τα παιδιά με ένα καλύτερο μέλλον

Ήδη η Vodafone έχει στηρίξει Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και οργανισμούς υγείας που σχετίζονται και δουλεύουν για την υγειονομική κρίση, ενώ έχει προχωρήσει σε αναπροσαρμογή επιτυχημένων προγραμμάτων της, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις σημερινές, πρωτόγνωρες ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

Ειδικότερα, μέσα από τη δράση του Ιδρύματος Vodafone που έχει ως  φιλοσοφία το «Connecting for Good”,  στόχος είναι η διαρκής αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων της τεχνολογίας για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί σε συνεργασία με κοινωφελείς οργανισμούς έχει ωφελήσει περισσότερους από 698.000 πολίτες.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024