Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις τρόποι να αναβαθμίσουμε εύκολα την αξία του ακινήτου μας

Τέσσερις τρόποι να αναβαθμίσουμε εύκολα την αξία του ακινήτου μας

Μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις που πραγματοποιούμε στο χώρο μας μπορούν να τον μεταμορφώσουν, αυξάνοντας την αξία του με πολύ χαμηλό κόστος

«Ανακαίνιση»: Η διαδικασία που ανησυχεί πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, στην πραγματικότητα είναι μια επένδυση. Και όπως κάθε άλλη επένδυση, έτσι και αυτή, αν γίνει σωστά, δημιουργεί μεγάλη επιπλέον αξία με χαμηλό κόστος. Επιλέγοντας παρεμβάσεις που θα κάνουν απόσβεση από μόνες τους, όπως η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού μας ή κάνοντας μικρές κινήσεις με μεγάλες θετικές επιπτώσεις στην εικόνα του χώρου μας, το σπίτι μας μπορεί να γίνει -κυριολεκτικά- πιο ζεστό, αλλά και να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που αργότερα αποφασίσουμε να το διαθέσουμε προς ενοικίαση ή προς πώληση.

Αναβάθμισέ το

Μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα –και τους λογαριασμούς

Ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους αύξησης της αξίας του ακινήτου μας, με τον ουσιαστικότερο πιθανό τρόπο, είναι η ενεργειακή του αναβάθμιση. Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες ιδιοκτήτες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη συγκεκριμένη διαδικασία μέσω της ένταξης στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον (νυν Εξοικονομώ-Αυτονομώ), το οποίο εξασφαλίζει κρατική επιδότηση για ένα πλήθος εργασιών που μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα του νοικοκυριού. Οι παρεμβάσεις αυτές, δεν είναι μόνο φιλικές προς το περιβάλλον: Είναι εξίσου ευεργετικές και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού έχουν ως αποτέλεσμα τη συχνά συντριπτική μείωση του ετήσιου κόστους θέρμανσης και ηλεκτρισμού.

Συγκεκριμένα, μέσω του φετινού προγράμματος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης των εξής εργασιών:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
  • Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
  • Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης-αυτονόμησης ενέργειας όπως φωτοβολταϊκού σταθμού αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό, «έξυπνα» οικιακά σημεία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητου οχήματος, κ.α.
  • Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης (smart home)

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι ικανές να αυξήσουν την αξία του ακινήτου ακόμη και κατά 70%, να εξασφαλίσουν ενεργειακή αυτονομία (άρα και σχεδόν μηδενικούς λογαριασμούς), ενώ επιδοτούνται έως και κατά 85%. Η χρηματοδότηση του υπολειπόμενου ποσού, αλλά και η ρευστότητα που απαιτείται για την υλοποίηση της ανακαίνισης που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να καταβληθεί η επιδότηση, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί από την κατάλληλη τράπεζα, εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν διαθέτει το αναγκαίο κεφάλαιο.

Για παράδειγμα, η δανειοδότηση από την Alpha Bank εξασφαλίζει άτοκη χρηματοδότηση για τέσσερα έως έξι έτη, χωρίς έξοδα εξέτασης αιτήματος, με δυνατότητα προκαταβολής του 70% του ποσού του δανείου πριν την ολοκλήρωση των εργασιών. Παράλληλα, εφόσον το επιθυμούν, οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλέξουν την Alpha Bank μπορούν να έχουν και την υποστήριξη της εταιρείας ZEB (Zero Energy Company), λαμβάνοντας δωρεάν προ αξιολόγηση και στη συνέχεια προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους, με τον όρο αυτή να βρίσκεται εντός της περιφέρειας Αττικής. Η εταιρεία, που διαθέτει μακρά εμπειρία στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, αναλαμβάνει (αν ο ιδιοκτήτης συμφωνήσει), με το προβλεπόμενο από το Πρόγραμμα κόστος Συμβούλου την υποβολή της αίτησης αλλά και την υποστήριξη έως την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, κατά την εκταμίευση του δανείου, η Alpha Bank επιβραβεύει τους πελάτες της με 35.000 Bonus πόντους στην κάρτα Alpha Bank Bonus, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να εξαργυρωθούν για την αναβάθιμιση του οικιακού εξοπλισμού, σε συνεργάτες του Προγράμματος, όπως είναι τα καταστήματα Κωτσόβολος, ΙΚΕΑ, κ.ά.

Αποθήκευση, τώρα

Δεν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής ή ενοικιαστής που να μην ρίχνει μια εξεταστική ματιά στους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού. Από τις ντουλάπες των ρούχων, μέχρι τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, όλα έχουν τη σημασία τους. Και το κόστος για την προσθήκη τους συνήθως δεν είναι μεγάλο.

Λεπτομέρειες που μετράνε

Δεν υπάρχει λεπτομέρεια που να μην επηρεάζει την διαπραγμάτευση της αξίας πώλησης ή μισθώματος. Οι έμπειροι μεσίτες υποστηρίζουν ότι το βάψιμο των τοίχων σε απαλές, ήρεμες αποχρώσεις, όπως το μπεζ ή το ιβουάρ κάνουν το χώρο πιο φιλικό «στο μάτι» ακόμη και αν ο τελικός κάτοικος προτιμήσει να παρέμβει χρωματικά. Επιπλέον, μικρά «μερεμέτια», όπως είναι ακόμη και η αλλαγή των πόμολων ή η διόρθωση των φθαρμένων αρμών στα πλακάκια, κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο φρέσκος και περιποιημένος με ελάχιστα έξοδα. Αν, πάντως, έχετε το περιθώριο, αξίζει να επενδύσετε και λίγο παραπάνω, αλλάζοντας για παράδειγμα το νιπτήρα του μπάνιου.

Η δύναμη της παρουσίασης

Όταν έρθει η στιγμή της αλήθειας, δηλαδή η παρουσίαση του ακινήτου στον υποψήφιο αγοραστή ή ενοικιαστή, δεν πρέπει να αρκεστείτε στην επίγνωση ότι ο χώρος σας βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Επιλέξτε τη σωστή ώρα της ημέρας για να το αναδείξετε, όταν για παράδειγμα δείχνει πιο φωτεινό, φροντίστε να είναι καθαρό και να μυρίζει όμορφα και σταθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο στα δυνατά του σημεία.

Μάθετε περισσότερα για την υλοποίηση του Προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ με τη βοήθεια της Alpha Bank εδώ και υποβάλετε την αίτηση για ένταξή σας στο Πρόγραμμα εδώ.

Γραμμή Υποστήριξης Προγράμματος: 211 10 97000

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024