Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζήτημα ισότητας

Ζήτημα ισότητας

Πενία τέχνας κατεργάζεται, αλλά αν μου επιτρέπετε θα προσέθετα κάτι ακόμη στο κλισέ: και ο πλούτος θράσος.

Πενία τέχνας κατεργάζεται, αλλά αν μου επιτρέπετε θα προσέθετα κάτι ακόμη στο κλισέ: και ο πλούτος θράσος. Το λέω διότι πληροφορούμαι ότι, εν όψει των δύο ρεβεγιόν, προετοιμάζονται κανονικά πάρτι, κατά τα πρότυπα της προ κορωναϊού εποχής, σε σπίτια των βορείων προαστίων, με αριθμό καλεσμένων που κυμαίνεται από 30-100 άτομα. Οι προσκαλούντες απευθύνονται στις εταιρείες που προσφέρουν τέτοιου είδους υγειονομικές υπηρεσίες και μισθώνουν συνεργεία για τη διενέργεια rapid test στους καλεσμένους τους.

Οπωσδήποτε αξιέπαινο, καθώς δείχνει την απαραίτητη έγνοια του προσκαλούντος για τους προσκεκλημένους του. Ωστόσο, δεν τους διασφαλίζει απολύτως, αφού ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας υπάρχει στα τεστ αυτά. Επιπλέον, το ότι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μέσω των τεστ δεν καθιστά επιτρεπτή τη συνάθροιση, βάσει των μέτρων που ισχύουν.

Οπως θα έχετε αντιληφθεί, δεν θέτω υπόψη σας τα παραπάνω με καταγγελτική ούτε καν με ειρωνική διάθεση. Τα εκθέτω μόνο για να εκφράσω την ελπίδα μου να συμβαίνουν τα ίδια ωραία και στα νότια προάστια – για τα οποία, αλίμονο, δεν έχω πληροφόρηση. Διότι η ισότητα των (καλών) προαστίων είναι ζήτημα αρχής! Τι έχει να ζηλέψει η Βουλιαγμένη δηλαδή από την Εκάλη;

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ;

Ή εγώ δεν έχω καταλάβει ή κάτι πολύ χειρότερο συμβαίνει. Προσφάτως, πληροφορηθήκαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του χάραξε τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές του στα ελληνοτουρκικά. Εσείς το πιθανότερο είναι ότι δεν το αντιληφθήκατε, όμως το Σεισμολογικό Ινστοιτούτο στο Αστεροσκοπείο Αθηνών κατέγραψε τις πολλαπλές, ανεπαίσθητες για τον άνθρωπο, σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με επίκεντρο την Κουμουνδούρου, καθώς χαράσσονταν οι τρομερές κόκκινες γραμμές.

Εν πάση περιπτώσει, κάθομαι και διαβάζω τις κόκκινες γραμμές μπας και ξεστραβωθώ. Η πρώτη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί «έντιμο διάλογο και μια έντιμη λύση με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, χωρίς εκβιασμούς». Συμφωνώ και επικροτώ. Το ίδιο και η κυβέρνηση.

Η δεύτερη, όμως, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται συζήτηση για γκρίζες ζώνες. Μα, τότε, πώς σπεύδει να πει το ναι στον έντιμο διάλογο για την έντιμη λύση; Δεν εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα ο διπλωματικός σύμβουλός του ότι, προκειμένου να λύσει η Χάγη τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, πρέπει πρώτα το ίδιο δικαστήριο να έχει λύσει το ζήτημα των γκρίζων ζωνών; Δεν του είπε ότι αν οι δύο χώρες συντάξουν το σχετικό συνυποσχετικό προς το Διεθνές Δικαστήριο, το ζήτημα των γκρίζων ζωνών αναγκαστικά θα περιλαμβάνεται;

Δεν γίνεται να ζητάς και το ένα και το άλλο, όταν το ένα αποκλείει το άλλο – σωστά; Μόνο στον κόσμο των παιδιών κάτω των επτά ετών μπορεί να συμβαίνει αυτό. Εκτός, βέβαια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει Χάγη, αλλά προτιμά να τακτοποιήσουμε τα εκκρεμή απευθείας με τους Τούρκους – όπως προσπάθησε να κάνει εκείνος, λ.χ., με το ζήτημα των οκτώ φυγάδων.

Η απορία μου είναι ειλικρινής: τόσο πολύ βαριούνται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν λίγο πιο σοβαρά με τη δουλειά τους ως αξιωματική αντιπολίτευση;

ΕΝ ΟΨΕΙ  5G

Εμείς εδώ σπάμε πλάκα με τον Μπολσονάρο, ο οποίος προειδοποιεί όσους Βραζιλιάνους θα κάνουν το εμβόλιο ότι είναι δική τους ευθύνη «αν γίνουν αλιγάτορες». Αναρωτιέμαι όμως τι γίνεται με την ιστορική, ηρωική και, ασφαλώς, μαρτυρική Καλαμάτα, καθώς ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία για τα δίκτυα 5G ολοκληρώθηκε και ότι το χρονοδιάγραμμα για την είσοδο της χώρας στην εποχή 5G τηρείται.

Θυμίζω ότι το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας είχε αρνηθεί την πιλοτική εφαρμογή στην πόλη, για τον λόγο ότι «η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας […] θα μπορεί να στειρώσει τον καλαματιανό πολίτη», όπως ανέφερε με έξοχη γλαφυρότητα η σχετική απόφαση. Δεδομένου ότι το 5G είναι πλέον αναπόφευκτο για την Καλαμάτα, μήπως η δημοτική αρχή να ζητήσει ειδικά μέτρα προστασίας της αναπαραγωγικής δυνατότητας του «καλαματιανού πολίτη»; Υπάρχουν, λ.χ., στη διεθνή αγορά ειδικά σπασουάρ για την προστασία από την ακτινοβολία…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024