Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μικρές διαφορές γίνονται τεράστιες...

Οι μικρές διαφορές γίνονται τεράστιες…

Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγωνιστική που προηγείται των διακοπών των Χριστουγέννων είναι ότι οι παίκτες έχουν πιο πολύ το μυαλό τους στις διακοπές παρά στο ματς που πρέπει να δώσουν. Αλλά το φετινό πρωτάθλημα έχει κάμποσες διαφορές από τα προηγούμενα. Ακόμα κι αν οι παίκτες των μεγάλων ομάδων περπατάνε ή δεν ανεβάζουν ταχύτητα, οι μικρότεροι δυσκολεύονται να κάνουν σωστά ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα. Ετσι τα ματς είναι συχνά παραστάσεις για έναν ρόλο. Ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΛ με 5-1 κι ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς είπε ότι δεν κρατάει τίποτα πέρα από το σκορ. Ο Αρης έκανε στο Ηράκλειο τη μεγαλύτερη νίκη του στην ιστορία απέναντι στον ΟΦΗ. Οι μικρές διαφορές γίνονται ξαφνικά τεράστιες. Ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τη θέληση και τη σοβαρότητα…

Διακοπές

Εβλεπα πάντως το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ και σκεφτόμουν τι κρίμα είναι που λείπει ο κόσμος από τα γήπεδα. Σε αυτό το ματς, που έγινε παραμονή Χριστουγέννων σχεδόν, θα υπήρχαν στο γήπεδο οικογένειες και παιδάκια. Ο Ολυμπιακός θα διοργάνωνε διάφορα event, τα πιτσιρίκια θα τα περνούσαν υπέροχα και θα απαιτούσαν από τους μπαμπάδες να ξαναπάνε στο γήπεδο. Ενώ τώρα είδαμε απλά μια ακόμα εύκολη νίκη του πρωταθλητή, οι παίκτες του οποίου πήραν από τον Μαρτίνς δώρο οκτώ ολόκληρες μέρες άδειας!

Πρόβλημα

Εννέα παίκτες της Λαμίας βρέθηκαν με κορωνοϊό στα τελευταία τεστ και το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας με τον Ατρόμητο αναβλήθηκε. Το πρόβλημα υπάρχει πάντα: το λέω γιατί μετά την έκρηξη κρουσμάτων που είχαμε τον Νοέμβριο, τις τελευταίες μέρες όλα κυλούσαν ομαλά. Δεν υπάρχει ωστόσο περιθώριο για χαλαρότητα: οι ομάδες δεν πρέπει να το ξεχνούν. Δεν το λέω τυχαία: σκέφτομαι ότι οι πιο πολλοί από τους ξένους παίκτες θα φύγουν για τις πατρίδες τους. Κι αναρωτιέμαι πόσοι θα γυρίσουν χωρίς πρόβλημα.

Κατανοητή

Η απόφαση να πάνε στις χώρες τους είναι βέβαια κατανοητή καθώς θέλουν να δουν τους δικούς τους, αλλά αυτή την εποχή δεν βρίσκω ότι αυτό είναι η καλύτερη ιδέα. Στην εποχή του COVID-19 τα ταξίδια είναι μπελάς. Οι παίκτες δεν θα πάνε βέβαια να παίξουν στις εθνικές ομάδες, όπου, όπως αποδείχτηκε, πολλά μέτρα δεν τηρούνται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρουν εκεί που πάνε. Το ότι είναι καλοί επαγγελματίες δεν σημαίνει και κάτι. Και οι καλοί αρρωσταίνουν.

Πουθενά

Ελπίζω οι υπεύθυνοι των ομάδων να έχουν δώσει τις καλύτερες οδηγίες, αν και ομολογώ πως αν είχα ομάδα θα έκανα ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάνε οι παίκτες πουθενά. Και στην Ελλάδα μια χαρά Χριστούγεννα μπορεί να περάσουν. Και θα ‘χουν και να τα θυμούνται…

Αγρίνιο

Τη φάση της αγωνιστικής την είχαμε αυτή τη φορά στο Αγρίνιο. Εχουμε δει του κόσμου τα περίεργα φέτος, όχι από το VAR (όπως λανθασμένα αναφέρεται συχνά), αλλά από τον τρόπο χρήσης του. Ομως αυτό που έγινε στο ματς Παναιτωλικός – Απόλλωνας είναι πραγματικά από τα απίθανα. Ο Παναιτωλικός ήταν στο πρώτο ημίχρονο χειρότερος από τον Απόλλωνα και βρέθηκε να χάνει με 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ανασυντάχθηκε, πίεσε και στο 73′ ισοφάρισε με ένα γκολ του Μεντόσα – ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Αμέσως μετά το γκολ, ο διαιτητής Τζοβάρας άρχισε να μιλά με τον Σκουλά που ήταν διαιτητής VAR. Η συζήτηση κράτησε επτά λεπτά. Οι δυο τους αποφάσισαν να ακυρώσουν το γκολ γιατί στο ξεκίνημα της φάσης οι παίκτες του Παναιτωλικού έκαναν επαναφορά της μπάλας, έπειτα από υπόδειξη οφσάιντ ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, όχι με τον σωστό τρόπο. Ο τερματοφύλακας Κνετ έδωσε την μπάλα με τα χέρια στον συμπαίκτη του, αυτός δεν τη σταμάτησε για να εκτελέσει την παράβαση οφσάιντ που είχε υποδειχτεί, αλλά έτρεξε με την μπάλα. Προσοχή: η μπάλα δεν έφτασε στον σκόρερ μετά την εκτέλεση της παράβασης, αλλά υπήρξαν αρκετές πάσες – ακόμα και ριμπάουντ έπειτα από επέμβαση του τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Ο Τζοβάρας γύρισε τη φάση πίσω και ακύρωσε το γκολ. Στο γράμμα του κανονισμού σωστά. Αλλά αν υπάρχει αρχιδιαιτητής, πρέπει και ο Τζοβάρας και ο επόπτης του να πάνε σπίτι αύριο κιόλας. Διότι αν είχαν υποδείξει στους παίκτες του Παναιτωλικού το λάθος τους στην επαναφορά, ως όφειλαν, δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα τα κωμικά που είδαμε στη συνέχεια.

Σεμινάριο

Το γκολ του Παναιτωλικού, που δεν μέτρησε, μπορεί να γίνεται μάθημα σε σεμινάριο για το πώς το VAR μπορεί να ακυρώσει ένα γκολ ακόμα και για μια τέτοια απίθανη παράβαση – παράβαση που σημειωτέον δεν τιμωρείται! Οταν ο Τζοβάρας γύρισε τη φάση πίσω, δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Απόλλωνα, άλλα έδωσε την μπάλα στον Παναιτωλικό ακυρώνοντάς του συγχρόνως το γκολ. Αυτό είναι ένας απόλυτος κανονιστικός παραλογισμός που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους: η παράβαση που έκανε ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με την ακύρωση ενός γκολ που πέτυχε κι ενώ ο διαιτητής του έδωσε την μπάλα! Ολο αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο και δεν έχει σχέση με κανόνες δικαιοσύνης. Ορθότατα ο Παναιτωλικός έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Αν και δεν νομίζω πως θα τον ακούσει κανείς…

Δήμαρχος

Κατά τα άλλα, πριν φύγω κι εγώ με λίγες μέρες άδειας, θα ‘θελα να σας πω ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεν χάρηκε από τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟ. Ο Γιαννακόπουλος είπε ότι η ΚΑΕ θα πάρει μέρος στις ομάδες εργασίας, αλλά τόνισε ότι βρίσκει τη συμφωνία Κράτους – Δήμου και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού πολύ κακή. «Για εμένα την απόφαση για το σύνολο του project θα πρέπει απαραιτήτως να την πάρει η Γενική Συνέλευση των μελών του Παναθηναϊκού. Αυτοί πρέπει να είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το καλό του συλλόγου. Ολοι μπορούμε να έχουμε την άποψή μας για τους όρους της συμφωνίας. Σας ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολύ οι όροι και είναι χειρότεροι από τους όρους που με ανάγκασαν να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για να μην είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα του Παναθηναϊκού» είπε, χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για το έργο. Αυτή είναι εξ αρχής δεδομένη.

Λύση

Τα έχω πει στον δήμαρχο καιρό τώρα. Η μόνη λύση για να είναι όλοι σύμφωνοι με τη Διπλή Ανάπλαση είναι να αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων να χρηματοδοτεί την ομάδα μπάσκετ – να δίνει π.χ. 4-5 εκατ. τον χρόνο για έναν πλέι μέικερ, έναν ψηλό κι έναν σούτινγκ γκαρντ. Θα πει κάποιος ότι δεν είναι λογικό. Ενώ είναι το να συζητάει κατασκευές γηπέδων μπάσκετ εκτός Διπλής Ανάπλασης…

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024