Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Επιβάτης αεροπλάνου φέρεται να απέκρυψε ότι ήταν θετικός στον ιό - Πανικός όταν πέθανε εν πτήσει

Κοροναϊός : Επιβάτης αεροπλάνου φέρεται να απέκρυψε ότι ήταν θετικός στον ιό – Πανικός όταν πέθανε εν πτήσει

Οι συνεπιβάτες του επιχείρησαν να τον βοηθήσουν, με κίνδυνο να κολλήσουν και εκείνοι 

Φόβους για μεγάλη διασπορά του κοροναϊού προκαλεί περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα, όταν επιβάτης που φέρεται να είχε αποκρύψει ότι ήταν θετικός στον ιό, άφησε την τελευταία του πνοή εν πτήσει.

Όλα έγιναν σε πτήση της United Airlines που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη.

Οι συνεπιβάτες του, αποκάλυψαν ότι ο άνδρας δυσκολευόταν να αναπνεύσει, έτρεμε και ίδρωνε ακόμη και πριν από την απογείωση του αεροπλάνου.

Από τη στιγμή που απογειώθηκε το αεροπλάνο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία, ενημερώθηκε ο κυβερνήτης και αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όταν οι διασώστες μπήκαν στο αεροπλάνο, η σύζυγος του άνδρα τους είπε ότι μπορεί να έπασχε από κοροναϊό, αφού μια εβδομάδα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο είχε εμφανίσει συμπτώματα και είχε χάσει την όσφρηση και τη γεύση του.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Oπως επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ίδια την αεροπορική εταιρεία και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, o άνδρας που έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο ήταν θετικός στον κοροναϊό.

Ο άνδρας που καθόταν στην θέση 28D, μία ώρα μετά την απογείωση του αεροπλάνου, σταμάτησε να αναπνέει. Το πλήρωμα της καμπίνας, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ρώτησε τους επιβάτες αν υπάρχει κάποιος γιατρός ή νοσοκόμος ανάμεσά τους. Κάποιοι άνθρωποι που γνώριζαν ΚΑΡ.Π.Α. έσπευσαν να βοηθήσουν, παρά τον εμφανή κίνδυνο.

Ένας από τους επιβάτες που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο άνδρα, περιέγραψε ως εξής την εμπειρία του: «Δεν υπήρχε το λεγόμενο «φιλί της ζωής». Του κάναμε μαλάξεις στο στήθος και χρησιμοποιούσαμε μια ειδική σακούλα που έχουν στα ασθενοφόρα, την οποία τοποθετείς στο στόμα του και πιέζεις για τεχνητή αναπνοή».

Κάποιος, ρώτησε τη σύζυγό του για το ιατρικό του ιστορικό. Εκείνη δεν του είπε ότι είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό αλλά ότι θα έκαναν τεστ όταν θα έφταναν στο Λος Άντζελες.

Όταν έφτασαν στα επείγοντα του νοσοκομείου στη Νέα Ορλεάνη, η γυναίκα του επιβάτη παραδέχτηκε ότι ο σύζυγός της ήταν θετικός στον κοροναϊό και το απέκρυψαν.

Αφού ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που ήρθε να τον παραλάβει στη Νέα Ορλεάνη, το πλήρωμα σκούπισε τη θέση του και το αεροπλάνο, και συνέχισε το ταξίδι για το Λος Άντζελες.

Σε δήλωσή της, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι έχει πλέον ενημερωθεί από το CDC πως ο άνδρας ήταν θετικός στον κοροναϊό.

«Την ώρα της εκτροπής της πτήσης, η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι ο εν λόγω επιβάτης υπέστη καρδιακή προσβολή, έτσι δώσαμε στους επιβάτες τη δυνατότητα να πάρουν ταξιδέψουν με άλλη πτήση αργότερα ή να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους», ανέφερε η δήλωση της εταιρείας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024