Κοροναϊός : 588 νέα κρούσματα και 70 θάνατοι – Στους 515 οι διασωληνωμένοι
Αισθητά μειωμένα είναι τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της έκτης εβδομάδας του lockdown, καθώς καταγράφηκαν 588
Αισθητά μειωμένα είναι τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της έκτης εβδομάδας του lockdown, καθώς καταγράφηκαν 588.
Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι θάνατοι με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται σε 70 νέους νεκρούς, ενώ μικρή μείωση παρουσιάζουν οι διασωληνωμένοι που ανέρχονται σε 515.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.1072, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
Από αυτά, 5.211 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38.349 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

515 διασωληνωμένοι
Την ίδια στιγμή, 515 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
Από αυτούς, 165 (32.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
800 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
70 νέοι θάνατοι
Τέλος, έχουμε 70 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4172 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.682 (40.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ηλικιακή κατανομή
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών).
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.
Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442