Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις 8 Φεβρουαρίου ξεκινάει το Όπεν Αυστραλίας

Στις 8 Φεβρουαρίου ξεκινάει το Όπεν Αυστραλίας

Ορίστηκε η ημερομηνία που θα ξεκινήσει το Όπεν Αυστραλίας…

Στις 8 Φεβρουαρίου θα αρχίσει το Όπεν Αυστραλίας, τρεις εβδομάδες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές, ύστερα από μήνες φημολογίας γύρω από το πρώτο τουρνουά γκραν σλαμ του 2021.

Ο πρώτος γύρος του φημισμένου τουρνουά τένις ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο οι διοργανωτές βρίσκονταν σε συνεχείς συζητήσεις με την τοπική κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας από τον κορονοϊό.

«Αυτό θα είναι ένα ιστορικό Όπεν Αυστραλίας σε τόσα πολλά επίπεδα» δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά, Κρέιγκ Τίλεϊ, και συνέχισε: «Για πρώτη φορά σε περισσότερα από 100 χρόνια το Όπεν Αυστραλίας θα αρχίσει τον Φεβρουάριο και ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους παίκτες αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι μια από τις καλύτερες αγωνιστικές εμπειρίες τους στο 2021».

Το Όπεν Αυστραλίας του 2021 θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη το διάστημα 8-21 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει διοργανώσεις σε μονό, διπλό και με αμαξίδιο, ενώ τα προκριματικά της διοργάνωσης θα διεξαχθούν εκτός Αυστραλίας.

Τα προκριματικά των γυναικών θα λάβουν χώρα στο Ντουμπάι, ενώ αυτά των ανδρών στην Ντόχα το διάστημα 10-13 Ιανουαρίου. Οι διοργανώσεις του Όπεν Αυστραλίας για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες έχουν αναβληθεί γι’ αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες που θα μετάσχουν στο Όπεν Αυστραλίας θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Αυστραλία από τις 15 Ιανουαρίου, καθώς θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες. Μετά τη λήξη της καραντίνας θα διεξαχθούν τουρνουά προετοιμασίας στη Μελβούρνη, προκειμένου οι παίκτες να βρουν (κάποιο) αγωνιστικό ρυθμό ενόψει της έναρξης του Όπεν Αυστραλίας.

Οι παίκτες που θα αγωνιστούν στο πρώτο τουρνουά γκραν σλαμ του 2021 θα… μονομαχήσουν για περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, την ώρα που το συνολικό ποσό για τα χρηματικά βραβεία στη διοργάνωση παραμένει στο επίπεδο του 2020 και των 71,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Οι παίκτες που θα αποκλείονται στον πρώτο γύρο του Όπεν Αυστραλίας θα αποχωρούν με… μπόνους 100.000 δολαρίων Αυστραλίας, ποσό που είναι αυξημένο κατά 15% σε σχέση με το 2020. Επίσης, έχει γίνει σημαντική αύξηση στα χρηματικά βραβεία για τα προκριματικά, αλλά και τους πρώτους γύρους του κυρίως τουρνουά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024