Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολα στο φως

Ολα στο φως

Ας τα φέρουν λοιπόν «όλα στο φως» η έρευνα και ο έλεγχος να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει και να δικαιώσουμε όλοι πανηγυρικά τον πρόεδρο Τσίπρα και τον Πολάκη του, που επιμένουν. Τι πιο σωστό;

Ασφαλώς και πρέπει να συναινέσει η κυβέρνηση στην πρόταση του προέδρου Τσίπρα για την έρευνα σχετικά με τρία (επίμαχα) θέματα «κακοδιαχείρισης», κατά τον ίδιο, που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο τη χώρα κυβερνάει η ΝουΔου του Κυριάκου. Ποια είναι αυτά τα φοβερά θέματα, για τα οποία ζητείται ο έλεγχος, ώστε να αποτυπωθούν οι λαθροχειρίες και, εφόσον αποτυπωθούν, να ακολουθήσει ο δρόμος της Δικαιοσύνης; Τα ακόλουθα:

η περίφημη «λίστα Πέτσα», που πάει κι έρχεται στη δημόσια συζήτηση εδώ και μήνες και, όπως και να το κάνεις, όπως και να το δεις, μερικές σκιές τις έχει στα υλικά που προμηθεύτηκε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για την προστασία των κρατουμένων και των εργαζομένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, από τον κορωνοϊό, και τέλος η αστοχία με τις μάσκες προστασίας που δόθηκαν πριν από μήνες, εκεί περί τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων σε μερικές χιλιάδες μαθητές.

Ο πρόεδρος Τσίπρας ζήτησε να ελεγχθούν οι συμβάσεις για τις προμήθειες αυτές και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν βλέπω τίποτε καλύτερο για να πληροφορηθεί η κοινωνία με λεπτομέρειες και στοιχεία τι ακριβώς έχει συμβεί επ’ αυτών των τριών θεμάτων που έχει αναδείξει η αντιπολίτευση, και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση, ως θέματα που σηματοδοτούν υποθέσεις κακοδιαχείρισης και εμπεριέχουν «σκιές» όσον αφορά τους χειρισμούς εκείνων που τις έφεραν εις πέρας.

Επίσης και κάτι ακόμη, το οποίο οφείλω να προσθέσω στα όσα εξαρχής αναφέρω: η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε υποσχεθεί, αναλαμβάνοντας την εξουσία τον Ιούλιο του 2019, «όλα στο φως» έναντι των άλλων οι οποίοι υποτίθεται ότι τα έκρυβαν; Το είχε υποσχεθεί, το θυμάμαι, δεν περιμένω να μου το απαντήσει κανείς αυτό.

Ας τα φέρουν λοιπόν «όλα στο φως» η έρευνα και ο έλεγχος να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει και να δικαιώσουμε όλοι πανηγυρικά τον πρόεδρο Τσίπρα και τον Πολάκη του, που επιμένουν. Τι πιο σωστό;

Στοιχεία

Οσον αφορά δε το δικό μας θέμα, των ΜΜΕ, που χρηματοδοτήθηκαν από τη «λίστα Πέτσα» προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, νομίζω ότι πρώτοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να το ζητήσουν. Εδώ, λες κάτι και ο άλλος σου απαντάει, άσε, ρε, εσάς σας έχει μπουκώσει ο Πέτσας από τη λίστα του. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να ελεγχθεί. Ποιος πήρε πόσα και γιατί. Αλλά με στοιχεία, ε; Οχι γιατί λέει ο ένας ή ο άλλος το μακρύ του και το κοντό του. Στοιχεία!

Δώρο

Αναφέρθηκα προηγουμένως στην κυβέρνηση, διότι φοβούμαι ότι θα επικρατήσει πάλι αυτό που κυριαρχεί στις κυβερνήσεις: ποιοι είστε εσείς που θα μας αμφισβητήσετε και τι είναι αυτά που μας λέτε. Οχι. Εγώ θεωρώ ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από 18 μήνες διακυβέρνησης έχει να προσάψει στην κυβέρνηση ότι τα υλικά που αγόρασε η γενική γραμματέας Νικολάου για την προστασία φυλακισμένων και φυλάκων είναι έξω από τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού, να εξεταστεί αν όντως είναι (που έχει εξεταστεί δηλαδή, το γνωρίζω, αλλά λέμε τώρα).

Και αν από τις εκτός προδιαγραφών μάσκες στα σχολεία προκλήθηκε ζημία στο Δημόσιο, και αυτό να εξεταστεί. Και η «λίστα Πέτσα», όπως προανέφερα. Αλλά επανέρχομαι σε αυτό που αρχικά αναφέρω: αν τα προβλήματα κακοδιαχείρισης για τα οποία εγκαλεί τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας έπειτα από 18 μήνες διακυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης είναι μόνο αυτά, θεωρώ ότι ο Κυριάκος θα πρέπει να του στείλει λουλούδια του Αλέξη. Και κάνα κόκκινο κρασί για τις γιορτές!

Και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.

Αποτυχία

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι, αν και η κυβέρνηση το έχει χάσει λιγάκι το παιχνίδι των εντυπώσεων και της προπαγάνδας, στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα όσο επιδιώκουν πολλοί και διάφοροι να μας πείσουν. Αναφέρομαι πάντα στη διαχείριση της πανδημίας, ε; Ρωτάω για παράδειγμα διαφόρους τι γίνεται με τις ΜΕΘ. Μου λένε ότι είναι κοντά στο όριο να γεμίσουν, αλλά δεν γεμίζουν ακόμη. Πού οφείλεται αυτό; Στο γεγονός ότι γίνεται καλή δουλειά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, οι οποίες υπάρχουν στα νοσοκομεία και μπορούν θαυμάσια να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά. Ρωτάω και διαβάζω για άλλες χώρες. Στη Σουηδία, ας πούμε, με το πρότυπο εθνικό σύστημα υγείας, το εξαιρετικό ασφαλιστικό σύστημα, τις κοινωνικές παροχές – «τα πάντα όλα», που έλεγε και ο μακαρίτης ο Νίκος Αλέφαντος, έχει ο πολίτης της Σουηδίας. Και όμως, χθες (χθες!) ο βασιλιάς της χώρας βγήκε και κατακεραύνωσε την κυβέρνηση, τους υπευθύνους, το ΕΣΥ Σουηδίας. Τους κατήγγειλε ως αποτυχημένους. Βαριά αποτυχημένους. Γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν την κρίση και κόσμος πεθαίνει συνέχεια. Εμείς εδώ διυλίζουμε τον κώνωπα τον ανωφελή, που έγραφαν παλιά οι δημοσιογράφοι…

Δεν έχω καμία αντίρρηση, αλλά πού και πού ας κοιτάζουμε και γύρω μας να βλέπουμε τι γίνεται. Ε;

Υπομονή

7 ή 9; Και αν 9, γιατί όχι 11; Και αν 11, γιατί όχι 13; Αστειεύομαι. Αλλά με έχει κουράσει τελείως αυτή η ιστορία με το με πόσους μπορούμε να βρεθούμε σε ένα σπίτι τώρα στις γιορτές, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Τα 9 (άτομα) είναι πολλά, τα 7 (άτομα) είναι λίγα και κάπως έτσι μπαίνουμε σε μια χαζή συζήτηση που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί καθόλου.

Δυστυχώς, είμαστε σε μια περίοδο στην οποία τίποτε δεν μοιάζει με το συνηθισμένο, τίποτε δεν φαντάζει ίδιο. Ολα είναι διαφορετικά, κάτω από την «επίβλεψη» (και την επέλαση) του κορωνοϊού, και ως εκ τούτου οφείλουμε να προσαρμοστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά.

Να σκεφτούμε μόνο ότι δεν έχει νόημα να πιέζουμε κανέναν σχετικά με το με πόσους θα κάνουμε ρεβεγιόν το βράδυ των Χριστουγέννων ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτό που προέχει είναι να προφυλαχτούμε από την πανδημία μέχρι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Που, όπως μας είπε η γερμανίς κυρία Φον ντερ Λάιεν, 27, 28, 29 του μηνός θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε όλη την Ευρώπη. Δέκα μέρες απομένουν, ρε παιδιά, δέκα μέρες. Κάνετε υπομονή. Τα καλύτερα έρχονται, και είναι πίσω…

Περί λογικής

Αυτά είναι…
Του Μητσοτάκη δεν του φτάνει η αντιπολίτευση Τσίπρα, έχει να του την πέφτουν και από τα δεξιά του. Ας πούμε, υπάρχει site, ονόματι antinews, που κάποτε στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά σήμερα είναι άγνωστο ποιον «εκπροσωπεί», και το οποίο χθες έθεσε θέμα… αποχώρησης του Κυριάκου από την ηγεσία της ΝουΔου!!!

Πλάκα; Καλαμπούρι; Ανέκδοτο; Μπα, όχι, τίποτε από όλα αυτά, παρότι σαν κάτι τέτοιο ακούγεται. Ειδικά όταν υποστηρίζει μερικά, όπως τα ακόλουθα:

«Το έχουμε γράψει επανειλημμένα, αλλά αρνείστε να αποδεχτείτε την πραγματικότητα.

Είστε αντιμέτωπος με ένα σκηνικό lose lose κι όσο επιμένετε να παραπλανάσθε ότι έχετε ελπίδες να το απομακρύνετε τόσο μεγαλύτερο το κακό που προκαλείτε στη χώρα.

Ωστόσο έχετε ακόμη τη δυνατότητα να αποχωρήσετε με αξιοπρέπεια.

Σαφώς καλύτερη επιλογή από την αναπόφευκτη εκλογική συντριβή και τα λοιπά δυσάρεστα επακόλουθα.

Ευελπιστούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική…».

Αυτό θα έλεγα και εγώ, αν ήμουν Μητσοτάκης: «Ευελπιστούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική»…

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024