Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομεία στο Λονδίνο : Συγγνώμη, δεν χωρούν άλλοι ασθενείς Covid- 19!

Νοσοκομεία στο Λονδίνο : Συγγνώμη, δεν χωρούν άλλοι ασθενείς Covid- 19!

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας, οι αναλογίες είναι χειρότερες από τον Απρίλιο. Η πρωτεύουσα βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και ένας στους 86 κατοίκους της θα νοσήσουν ως τα Χριστούγεννα!

Η εξάπλωση του κοροναϊού μοιάζει να είναι εκθετική και ανεξέλεγκτη στη Βρετανία, γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση Τζόνσον να προχωρήσει σε σκληρό lockdown μετά τις γιορτές. Μέχρι τότε, όμως, δεν είναι βέβαιο ότι τα νοσοκομεία του Λονδίνου θα καταφέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση και τη μαζική ροή περιστατικών από Covid-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα διαπιστωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά στο διάστημα 7-13 Δεκεμβρίου, στις οκτώ από τις εννιά περιφέρειες της Αγγλίας. Ειδικά στην πρωτεύουσα, η αναλογία αυξήθηκε σε αυτή την εβδομάδα από τα 200 στα 319 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Με βάση δε και τις προβλέψεις που υπάρχουν, ως τα Χριστούγεννα, δηλαδή ως τις 25 Δεκεμβρίου, θα νοσήσει ένας  κάτοικος του Λονδίνου σε κάθε 86.

Με βάση την παραπάνω εικόνα, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αναμένεται να γίνει αφόρητη. Ήδη, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Times, πολλά νοσοκομεία έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναγκάζονται να διοχετεύουν περιστατικά αλλού, καθώς είναι πλήρη και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν.

Στο Whipps Cross Hospital του βορειοανατολικού Λονδίνου, για του λόγου το αληθές, οι εισαγωγές διπλασιάστηκαν – από τις 150 σε διάστημα μίας εβδομάδας σε πάνω από 300. Αν και πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί σε οποιοδήποτε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα στα άλλα είναι καλύτερα.

Στο Northampton General Hospital, για παράδειγμα, ακυρώθηκαν κάποιες προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία, μια και οι 181 σοβαρά νοσούντες που νοσηλεύονται σε αυτό ξεπερνούν κατά 50% τους 120 που αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο αριθμό στην κορύφωση του πρώτου κύματος, τον περασμένο Απρίλιο. Συνολικά δε, σύμφωνα με τα αρχεία που τηρεί το NHS, την περασμένη εβδομάδα τα νοσοκομεία του Λονδίνου αναγκάστηκαν να ζητήσουν σε 44 περιπτώσεις από τα πληρώματα των ασθενοφόρων να οδηγήσουν τους ασθενείς που μετέφεραν σε άλλο ίδρυμα.

Δραματικό SOS

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά. Αυτό πρ0οκαλεί βαθιά ανησυχία και θα έπρεπε να μας κάνει όλους να επανεξετάσουμε τα σχέδιά μας για συναντήσεις με τους αγαπημένους μας τα Χριστούγεννα», σχολίασε η διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών του Public Health England, Ιβόν Ντόιλ.

Και συνέχισε: «Είναι κρίσιμο να θυμόμαστε ότι ένας στους τρεις ανθρώπους ίσως δεν αισθανθεί ποτέ συμπτώματα και περάσει αυτόν τον ιό ανέπαφα. Θυμηθείτε, λοιπόν, να κρατάτε τις αποστάσεις σας, να φοράτε μάσκα σε κλειστούς χώρους και να πλένετε τακτικά τα χέρια σας».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024