Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία : Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού - Νέα μέτρα ενόψει γιορτών

Ισπανία : Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού – Νέα μέτρα ενόψει γιορτών

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ της 27ης και της 29ης Δεκεμβρίου με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Η Ισπανία θα ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού εναντίον της Covid-19 την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, την επομένη της άφιξης των πρώτων δόσεων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ της 27ης και της 29ης Δεκεμβρίου με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να αποφασίσει στις 21 Δεκεμβρίου –μία εβδομάδα νωρίτερα απ΄ ό,τι προβλεπόταν– για το αίτημα χορήγησης άδειας χρήσης του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση

Η άφιξη των εμβολίων «σημαίνει την έναρξη του τέλους της πανδημίας, αλλά όχι το τέλος», και «πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση» και να συνεχίσουμε να τηρούμε τους περιορισμούς, επέμεινε ο Ίγια σε συνέντευξη Τύπου.

Κάλεσε, επίσης, τους Ισπανούς να επιδείξουν «τη μέγιστη προσοχή» ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς η κατάσταση της επιδημίας, που βελτιώθηκε σαφώς τον Νοέμβριο, καταγράφει μια «αλλαγή τάσης» την οποία χαρακτήρισε «ανησυχητική».

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές περιφέρειες της χώρας, που είναι αρμόδιες σε θέματα υγείας και διαχείρισης της επιδημίας, αποφάσισαν να σφίξουν τα λουριά πριν από τα Χριστούγεννα ανακοινώνοντας νέα μέτρα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Για ποιους ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Η Ισπανία θα ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού από τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο ή είναι πιο εκτεθειμένα, όπως οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας, το ιατρικό προσωπικό ή τα εξαρτώμενα άτομα.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα εμβολιάσει 15 έως 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε έναν πληθυσμό 47 εκατομμυρίων, έως τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο, 2,5 εκατομμύρια εκ των οποίων έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Ισπανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει πληγεί πιο σκληρά από τη πανδημία, με σχεδόν 1,8 εκατ. επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό και τουλάχιστον 48.700 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024