Στο Διεθνές Κέντρο Μεταναστευτικής Πολιτικής εντάσσεται η Ελλάδα
Η Ελλάδα συμμετείχε σήμερα για πρώτη φορά ως παρατηρητής στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ICMPD και την εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στις εργασίες της συνεδρίασης προήδρευσε ο υφυπουργός Μετανάστευσης της Ελβετίας, Μάριο Γκάτικερ.
Στο διεθνές φόρουμ «Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής» (ICMPD) εντάσσεται η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Για πρώτη φορά ως παρατηρητής
Η Ελλάδα συμμετείχε σήμερα για πρώτη φορά ως παρατηρητής στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ICMPD και την εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στις εργασίες της συνεδρίασης προήδρευσε ο υφυπουργός Μετανάστευσης της Ελβετίας, Μάριο Γκάτικερ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων την προστιθέμενη αξία της συμμετοχής της χώρας μας στο ICMPD, στη βάση της κτηθείσας εμπειρίας της σε θέματα μετανάστευσης και άσυλου και της πολύπλευρης διάστασης που της προσφέρει η γεωστρατηγική της θέση.
Περαιτέρω, σημείωσε ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος πρώτης γραμμής της ΕΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διεθνή διάσταση της πρόκλησης του μεταναστευτικού, συμμετέχοντας ενεργά σε σχήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας με σκοπό την εξεύρεση κοινών αποτελεσματικών λύσεων και την ανάπτυξη αλληλοκατανόησης.
Οργανισμός 18 κρατών μελών από την Ευρώπη
Το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη της Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) είναι ένας διεθνής οργανισμός 18 κρατών-μελών από την Ευρώπη, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως. Ακολουθεί μια περιφερειακή προσέγγιση στη δράση του, με στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών. Οι περιοχές προτεραιότητας περιλαμβάνουν την Αφρική, την κεντρική και τη νότια Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων